Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ορέστης Ψαχούλας: Προκλητική επιχείρηση εξαπάτησης του Λαού

 

Μετρημένες οι μέρες της κυβέρνησης

Μοιάζουν με πομφόλυγες οι διακηρύξεις της κυβέρνησης, ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και γυρίζει σελίδα. Δυστυχώς, τα σκληρά μέτρα είναι εδώ συνοδευόμενα από την αυστηρή επιτήρηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ελάχιστες μέρες απομένουν για τη γιορτή των Χριστουγέννων και του νέου έτους και ο απλός πολίτης σε τούτη την πόλη και σ’ ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια δεν μπορεί να νιώσει το πνεύμα των Αγίων ημερών. Τον καθηλώνουν τα τεράστια προβλήματα που σωρεύθηκαν στις πλάτες του. Αν αναλογιστούμε τη φορολογική λαίλαπα, τις περικοπές, το ακριβό πετρέλαιο, τα τέλη κυκλοφορίας, τ΄ αυξημένα έξοδα διαβίωσης, τη διάλυση της μικρομεσαίας τάξης, το μειωμένο  αγροτικό εισόδημα δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας και ανάκαμψης.

Κι ενώ πάνω από τη χώρα επικρατεί αυτό το βαρύ πέπλο της απόγνωσης, της ανασφάλειας, της υπανάπτυξης, των χαμένων ευκαιριών, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στήνει μεθοδικά και ξεδιάντροπα επιχείρηση εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για να παρατείνουν τη παραμονή τους στην εξουσία μοιράζουν επιδόματα, τα οποία προέρχονται από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά ξέρετε τί είναι το πρωτογενές πλεόνασμα; Είναι χρήματα δικά μας. Με τρόπο ληστρικό μας τα πήραν από την τσέπη, από την στυγνή φορολογία, ενώ το κράτος χρωστάει πολλά δις ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Δε χρειάζεται κανείς να είναι οικονομολόγος για να κατανοήσει πως η επιδοματική πολιτική δεν οδηγεί πουθενά.

Η φτώχια και η ανέχεια δεν αντιμετωπίζονται μ’ επιδόματα. Επιβάλλεται ο τόπος μας ν’ ανακτήσει υγιείς δυνάμεις και με την προσέλκυση επενδύσεων ν’ ανοίξουν δουλειές και νέες θέσεις εργασίας. Όλοι νιώθουμε στο πετσί μας την ανεργία των νέων και όχι μόνο.

Ούτε είναι σωστό να χάνει η χώρα λαμπρούς επιστήμονες και οι κυβερνητικοί παράγοντες να επαίρονται ότι μείωσαν τα ποσοστά της ανεργίας. Δεν τους πιστεύει κανείς! Η επίκληση αριθμών διαψεύδεται από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε  όλοι και ο καθένας ξεχωριστά. Οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες και δεν αποκλείονται οι εκλογές, με αφορμή το Σκοπιανό, ύστερα από τις προκλητικές δηλώσεις του Ζάεφ. Θα το σκεφτούν πολύ το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών οι Έλληνες Βουλευτές μ’ εθνική συνείδηση.

Βέβαια, απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στην πλήρη αναξιοπιστία – (φτάσαν οι αναρχικοί να καίνε τα πανεπιστήμια)- υπάρχει η ορθολογική και υπεύθυνη πολιτική της Ν. Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκείται μόνο στην επισήμανση των μεθοδεύσεων του Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του, αλλά ξετυλίγει με πειστικό και κοστολογημένο τρόπο τα μέτρα – τομές που θα εφαρμόσει η αυριανή κυβέρνηση μας.

Ασφαλώς και δικαίως προτάσσει τη δραστική μείωση της φορολογίας για να πάρει ανάσα ο Έλληνας πολίτης. Σήμερα προγεύεται την ασφυξία, ενώ περνούν καλά όλοι οι ξένοι που κουβαλήθηκαν στην πατρίδα μας. Επίσης, θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για να σταθούν στα πόδια τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εξάλλου, σταδιακά θα καταργηθεί και ο φόρος επιτηδεύματος.

Με λίγα λόγια και σταράτα, η ΝΔ θα ξαναβγάλει τη χώρα μας μπροστά, η πραγματική οικονομία θα πάρει μπρος, ώστε να ξαναβγούμε στις αγορές, το πλαίσιο για τις επενδύσεις θα γίνει ελκυστικό και το κυριότερο, θ’ αποκτήσει ο Έλληνας πολίτης και κυρίως η νέα γενιά, όραμα και ελπίδα, ώστε να δουλέψει, να προσφέρει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον.




Total
0
Shares
Previous Article

Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας: Παράδοση Πυροσβεστικού Οχήματος

Next Article

Χριστούγεννα με αγάπη..

Related Posts