Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ονοματοδοσία οδού ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Οφειλόμενη τιμή η σημερινή, να αποδοθεί το όνομα του αείμνηστου καθηγητή των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, Γεωργίου Ροντογιάννη, στον δρόμο μπροστά από τη Σχολή – πλέον – Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Το μεγάλο «ευχαριστώ» που εξέφρασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απεικονίζει τα αισθήματα όλων, όσοι συνεργάστηκαν με τον Γεώργιο Ροντογιάννη στο μείζον θέμα της παραμονής – τελικά – του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα. Κυρίως, απεικονίζει το «ευχαριστώ» των Τρικαλινών σε έναν Λευκαδίτη, που τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά, ως Δάσκαλος, ως άνθρωπος, ως ενεργός συμπαραστάτης, ακόμη και στην προσπάθεια ανέγερσης μνημείου για τη θυσία των στρατιωτών του 5/42 συντάγματος στο Υψωμα 731.

Τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της οδού έγιναν από τον Δήμαρχο, με παρόντα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.
Το ήθος και τη συμβολή του Γεωργίου Ροντογιάννη υπενθύμισε ο κοσμήτορας της Σχολής, κ. Ιω,. Κουτεντάκης, ενώ ο τ. καθηγητής του τμήματος κ. Κίμων Σακελλαρίου αναφέρθηκε στις πανεπιστημιακές του επιδόσεις. Σεμνός ο χαιρετισμός και το «ευχαριστώ» του γιου, εκ μέρους της οικογένειας, κ. Πάνου Ροντογιάννη, στον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, με αναφορά και στον π. Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Κώστα Παπαστεργίου.

Εμπεριστατωμένη και με στοιχεία αναφοράς στην  προσωπικότητα του Γεωργίου Ροντογιάννη, η κεντρική ομιλία του κ. Κώστα Παύλου, πρωτοβάθμιου ερευνητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τομεάρχη Ερευνών και Εφαρμογών ΕΚΑΕ ΟΑΚΑ. Στάθηκε, επίσης, εκτός από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τον εκλιπόντα, στο ότι είναι, πλέον, ένας από καταγωγή μη τρικαλινός, που τιμήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων, για την προσφορά του ως τρικαλινός.

Παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντίνα Δήμα, Εφη Λεβέντη, Δημήτρης Βασταρούχας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απ. Παππάς, ο εκ της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Καΐκης (Λαϊκή Συσπείρωση), οι π. Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Κ. Παπαστεργίου και Γ. Σπαθής, συγγενείς του Γεωργίου Ροντογιάννη, καθηγητές και διδάσκοντες της ΣΕΦΑΑ.

ronto

ronto1 DIMARXOS 1

ronto2

ronto4

ronto koutentakis

ronto paulou

ronto rontogiannis

ronto sakellariou

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Άνοδος για την ομάδα Μπάσκετ του Γ.Σ. Μουζακίου και Περιχώρων "Γ.Πασιαλής" στην Α2 ΕΣΚΑΘ

Next Article

Ο Ποντιακός θρήνος για την Άλωση της Πόλης - 29 Μαΐου 1453