Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το καλοκαίρι του 2021

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
olumpiakoi agones

Πηγή: AP Photo/Jae C. Hong

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν τη Δευτέρα ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι (24/07-9/08), αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Η αναβολή της διοργάνωσης ήταν η πρώτη στα 124 χρόνια της ιστορίας των Αγώνων και αποτέλεσε ένα τεράστιο πλήγμα για την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου».

Σύμφωνα με το Associated Press,  η Ιαπωνία ξόδεψε επίσημα 12,6 δισ. δολάρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με την ιαπωνική κυβέρνηση να αναφέρει ότι το κόστος είναι διπλάσιο.

Όλες οι δαπάνες είναι δημόσια χρήματα εκτός από 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από ιδιώτες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή της Ελβετίας πρόσφερε επίσης 1,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι η επιτροπή κινείται «προς την κατεύθυνση» της τιμής των εισιτηρίων που αγοράστηκαν για τους αγώνες του 2020 στην αναπροσαρμοσμένη διοργάνωσης ή την παροχή επιστροφών σε περίπτωση αλλαγών του προγραμματισμού της.

«Θέλουμε να τιμήσουμε τις προσδοκίες όλων εκείνων που αγόρασαν εισιτήρια εν μέσω μεγάλης ζήτησης», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Μούτο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Αντίστοιχα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που ο Σίνζο Άμπε υπογράμμισε «πως θα είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ιαπωνία», θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν (δισεκατομμύρια δολάρια) τη ζήτηση τόσο φέτος όσο και το 2021, ως τη διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.

«Θα το λάβουμε υπόψη μας» στην κατάρτιση των μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, διαβεβαίωσε ο Νισιμούρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή.

CNN Greece




Total
0
Shares
Previous Article
mpala

Κορωνοϊός: Η πανδημία γκρεμίζει τις τιμές των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο

Next Article
diamantopoulou pnoi dimiourgias mouzakinews

Ολυμπία Διαμαντοπούλου: Oι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να λάβουν τα μέτρα ελάφρυνσης που προβλέπει η Π.Ν.Π