Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώνεται η δυτική Παράκαμψη της Καρδίτσας

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δυτική Παράκαμψη της Καρδίτσας με νέο έργο προϋπολογισμού 235.000,00 €

Κώστας Αγοραστός: «Έργο που ολοκληρώνει λειτουργικά την δυτική παράκαμψη της Καρδίτσας»

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή του οδικού τμήματος της δυτικής παράκαμψης της πόλεως Καρδίτσας από την οδό Φαναρίου μετά τον ισόπεδο κόμβο Χ.Θ. 2+450 έως τη συμβολή της οδού με την οδό Ταυρωπού Χ.Θ. 4+263. Ειδικότερα δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργου «Διαπλάτυνση τμήματος Ι/Κ Ταυρωπού, τροποποίηση – συμπλήρωση – προσαρμογή υφιστάμενου δρύφακτου Α.Σ.Ι.Δ)», προϋπολογισμού 235.000,00 € με το ΦΠΑ. Μετά τον έλεγχο της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, αναμένεται πλέον η υπογραφή της σύμβασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βοηθά στην ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται λειτουργικά η δυτική παράκαμψη της Καρδίτσας και βελτιώνεται η προασβασιμότητα. Με προγραμματισμό, σχέδιο και σκληρή δουλειά, υλοποιούμε χρήσιμα έργα για την Θεσσαλία τα οποία στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην κατασκευή στην διαπλάτυνση τμήματος του Ι/Κ Ταυρωπού και συμπλήρωση -προσαρμογή του υφιστάμενου μηχανισμού ΑΣΙΔ επί της οδού Ταυρωπού.

H πράξη συμβάλλει σημαντικά στην ασφαλέστερη και συντομότερη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, συνδέοντας παραγωγικά και τουριστικά κέντρα με το διεθνές δίκτυο μεταφορών. Η χάραξη της οδού επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλότερων ταχυτήτων, με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, τον περιορισμό της εκπομπής καυσαερίων και την αύξηση του διατιθέμενου χρόνου εργασίας. Επίσης, η μείωση των διερχόμενων –κυρίως βαρέων– οχημάτων από τη συνοικία την πόλη της Καρδίτσας αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, μειώνοντας ατυχήματα, οχλήσεις, θορύβους και ρύπανση. Η υφισταμένη Εθνική Οδός (30 – Δευτερεύον Δίκτυο) «Νέο Μοναστήρι – Σοφάδες μέσω παράκαμψης – Καρδίτσα μέσω ανατολικής παράκαμψης – Τρίκαλα” γίνεται ασφαλέστερη και συντομότερη, αποσυμφορείται η πόλη της Καρδίτσας και βελτιώνεται – συμπληρώνεται η ενδοπεριφερειακή οδική σύνδεση της Καρδίτσας με την Ε65 που αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών ΔΕΔ-Μ .




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. στην 4η κοινή Θεσσαλική πορεία στον Κάτω Όλυμπο

Next Article

Ενημέρωση του Ι.Ο.ΑΣ σε μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Related Posts