Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης (FAM TRIP) από την Βαρσοβία στην Καρδίτσα

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης (FAM TRIP) από την Βαρσοβία στην Καρδίτσα

 

Το επιτυχημένο ταξίδι εξοικείωσης της Πολωνικής αποστολής στην Καρδίτσα δίνει νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νομού 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης (FAM TRIP) από την Βαρσοβία στην Καρδίτσα που διοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, μετά από σχετική πρωτοβουλία και πρόταση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και Προέδρου της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας- Πολωνίας κ. Χρυσούλας Κατσαβριά- Σιωροπούλου, και με αφορμή τα 100 χρόνια επίσημων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας. Στην άρτια διοργάνωση και επιτυχημένη υλοποίηση του ταξιδιού εξοικείωσης συνέβαλε καθοριστικά η βουλευτής κ. Κατσαβριά με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Νικολέττας Νικολοπούλου, διευθύντριας του Γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας και του κ. Βασίλη Μπέλλη, διευθυντή της ΑΝ.ΚΑ. 

Εξαιρετικά ικανοποιημένη αναχώρησε η Πολωνική αποστολή την οποία αποτελούσαν σημαντικοί ταξιδιωτικοί πράκτορες (tour operators) καθώς και  δημοσιογράφοι από σοβαρά επαγγελματικά – τουριστικά περιοδικά και εφημερίδες, οι οποίοι αποκόμισαν τις καλλίτερες εντυπώσεις από την τριήμερη παραμονή τους στη Λίμνη Πλαστήρα και την Καρδίτσα (από 29 έως και 31 Μαρτίου). Θερμές ευχαριστίες οφείλονται σε όλους τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν και σε όσους προσέφεραν ευγενώς υπηρεσίες διαμονής και σίτισης στα μέλη της πολωνικής αποστολής. Την αποστολή συνόδευσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Γ. Γούλιος και η κ. Ν. Νικολοπούλου διευθύντρια του ΕΟΤ Πόλωνίας.

Η προβολή και προώθηση νέων προορισμών αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες δραστηριοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού και του Γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας. Για πρώτη φορά προορισμοί, όπως ο νομός Καρδίτσας, παρουσιάζονται μέσα από δημοσιογραφικά αφιερώματα, στα σημαντικότερα έντυπα και εφημερίδες της Πολωνίας. Βασικό στόχο αποτελεί η προσέλκυση περισσότερων Tour Operators και η άνοδος της τουριστικής ζήτησης για νέους προορισμούς.

O κ. Γούλιος, ο οποίος εκπροσώπησε και την υπουργό Τουρισμού, δήλωσε ανοιχτός ως προς τη δυνατότητα να ανοίξουμε επαφές και με άλλες σημαντικές αγορές στις 12 χώρες στις οποίες έχει γραφεία τουρισμού ο ΕΟΤ, ώστε να οργανώσουμε και άλλα ταξίδια εξοικείωσης με προορισμό την Καρδίτσα.

Θεωρούμε ότι η Καρδίτσα μπορεί και πρέπει να υιοθετήσει τη στρατηγική για τουρισμό 365 ημερών, με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με έμφαση στον θεματικό τουρισμό. Έχουμε σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τουρισμό στο σύνολο του νομού μας που έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε όπως ο Ιαματικός Τουρισμός, ο θρησκευτικός, ο Περιηγητικός, ο τουρισμός αθλητικών δραστηριοτήτων κ.α.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν και τα μέλη της Πολωνικής αποστολής, ως γνώστες των απαιτήσεων των τουριστών. Οφείλουμε, μάλιστα, να λάβουμε υπόψη τις παρατηρήσεις τους, να αξιοποιήσουμε όλα τα σχόλια που έκαναν, και να αναπτύξουμε τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι πελάτες τους για να έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, αφού εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την υψηλή γαστρονομία, τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, συνέστησαν την ανάπτυξη δραστηριοτήτων μέσα και γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα, όπως το  ψάρεμα και η ιστιοπλοΐα, η δημιουργία υδατοδρομίου, η συνέχεια και συντήρηση δράσεων που έχουν σχέση με τις διαδρομές ποδηλάτου- που αποτελεί εμβληματικό στοιχείο για την Καρδίτσα, η σύνδεση με τον θεματικό τουρισμό, κ.α.  

Χρειαζόμαστε ένα νέο ενιαίο branding για την ενιαία στρατηγική διαμόρφωση του τουριστικού μας προϊόντος, που θα προβάλλει ως προορισμό τη Δυτική Θεσσαλία. Στην κατεύθυνση αυτή, επισημάνθηκε η ανάγκη για έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης του τουρισμού στην Καρδίτσα συνολικά, γεγονός που επιβάλλει τη συνεργασία των τοπικών φορέων, όπως  η ΑΝΚΑ και το Επιμελητήριο, με τους τοπικούς επιχειρηματίες.  Μια ανάλογη πρωτοβουλία  βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τέσσερα ξενοδοχεία (ΚΑΖΑΡΜΑ, ΝΑΪΑΔΕΣ, ΝΕΥΡΟΣ, ΑΙΟΛΙΔΕΣ), τα οποία με τις δικές τους δυνάμεις και με εξειδικευμένους τεχνοκράτες επιχειρούν μια επιτυχημένη προώθηση των τουριστικών τους υπηρεσιών.

Όλα τα παραπάνω τονίστηκαν στις συζητήσεις που διεξήχθησαν ανάμεσα στην πολωνική αποστολή, τη βουλευτή, τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και της ΑΝ.ΚΑ. καθώς και τους επιχειρηματίες. Επίσης, τονίστηκε και το ζήτημα της στελέχωσης με εξειδικευμένο προσωπικό στους τομείς της εστίασης, της διαμονής και της γενικότερης υποστήριξης των τουριστικών μονάδων.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, διεξήχθησαν γόνιμες συζητήσεις b2b (business to business) ανάμεσα στην πολωνική αποστολή και τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες, σε εκδήλωση που άνοιξε η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους. Χαιρετισμό απηύθυναν  η Πρέσβης κ. Άννα Μπάρμπαρτζακ, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δ.  Τσιαντής, και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κ. Λαμπρόπουλος. Ομιλίες με θέματα της αρμοδιότητάς τους  πραγματοποίησαν ο Αναπληρωτής Γ.Γ. κ. Γούλιος, η υπεύθυνη του γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας κ. Νικολέττα Νικολοπούλου και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ. κ. Βασίλης Μπέλλης. Ο εκπρόσωπος του ΕΟΣΚ κ. Απόστολος Παντελής παρουσίασε το πυκνό δίκτυο μονοπατιών που έχουν διανοίξει, χαρτογραφήσει και συντηρούν με σκληρή και μακροχρόνια εθελοντική δουλειά.

«Η Καρδίτσα το δικαιούται και διεκδικεί αποφασιστικά αφενός τη δική της συμμετοχή στη στρατηγική για τουρισμό 365 ημερών και, αφετέρου, τη δυναμική της παρουσία στον εξωστρεφή προσανατολισμό της οικονομίας της Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κατσαβριά στο χαιρετισμό της, ενώ η κ. Μπάρμπαρτζακ επισήμανε από την πλευρά της ότι «Είχα μια μεγάλη ευκαιρία να ταξιδέψω και να επισκεφθώ την Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για μέρος με μεγάλη ομορφιά καθώς και με σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία».

Με το FAM TRIP της πολωνικής αποστολής στην Καρδίτσα, έγινε μια καλή αρχή. Μπορούμε να προσβλέπουμε στη συνέχιση της καλής μας συνεργασίας με τα μέλη της αποστολής, τα οποία μας προσκάλεσαν  στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Πολωνίας τον ερχόμενο Νοέμβριο. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να προσεγγίσουμε την ανερχόμενη Πολωνική αγορά, αρκεί βεβαίως να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε έγκαιρα, προκειμένου να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Καρδίτσας.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

katsavria xrysoula famtrip 1

katsavria xrysoula famtrip 2

katsavria xrysoula famtrip 3

katsavria xrysoula famtrip 4




Total
0
Shares
Previous Article
Νίκαια Λάρισας - Γ.Σ. Γόμφοι 75-80

Νίκαια Λάρισας - Γ.Σ. Γόμφοι 75-80

Next Article
Κέρδισε τις εντυπώσεις η ΑΕ Μουζακίου παρά την ήττα από τον ΑΟ Φύλλου

Κέρδισε τις εντυπώσεις η ΑΕ Μουζακίου παρά την ήττα από τον ΑΟ Φύλλου

Related Posts