Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε το Διακλιμακιακό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων στο Μουζάκι (φωτο)

 

Με τον τελικό μεταξύ των ομάδων, Τερψιχόρη – Ευτέρπη 0-2, ολοκληρώθηκε χθες Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου το Διακλιμακιακό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων στο Μουζάκι, με τους αγώνες κατάταξης.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

Θέσεις 7-8 Κλειώ – Ουρανία 2-1
Θέσεις 5-6 Καλλιόπη – Μελπομένη 2 -1
Θέσεις 3-4 Ερατώ – Θάλεια  2-0
Θέσεις 1-2 Τερψιχόρη – Ευτέρπη 0-2

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τη Μ. Δευτέρα 2/4 είχε ως σκοπό την καταγραφή και ανίχνευση ταλέντων που θα στελεχώσουν την καινούργια Εθνική ομάδα των Παγκορασίδων, σε συνέχεια της πρώτης επιλογής κοριτσιών που έχει αρχίσει από την περασμένη αγωνιστική σεζόν, .

Την Μ. Δευτέρα συγκεντρώθηκαν 93 κορίτσια από όλη την Ελλάδα στην Μαθητική Εστία Μουζακίου και στην απογευματινή προπόνηση στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου έγινε σωματομετρική και εργομετρική καταγραφή των αθλητριών. Ακολούθως το πρωΐ της Μ. Τρίτης 3/4 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα όπου μέσα από μία διαδικασία προπονητικών πρωτοκόλλων θα φτιαχτούν δύο προπονητικά κέντρα στην Αθήνα για τη νότια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο ολοκληρώθηκε χθές Μ. Παρασκευή. Τα προπονητικά αυτά κέντρα θα στελεχωθούν με τις 32 καλύτερα αθλητικά αθλήτριες, θα προπονούνται από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και ταυτόχρονα θα γίνει και η οριστική επιλογή για τη στελέχωση της νέας Εθνικής Παγκορασίδων που θα συμμετέχει το καλοκαίρι στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Σερβία.

Στόχος όλων των μικρών αναπτυξιακών εθνικών ομάδων είναι να βρεθούν και να δημιουργηθούν αθλήτριες υψηλών προδιαγραφών που σε λίγα χρόνια θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα γυναικών.

Στο Διακλιμακιακό συμμετείχαν οι προπονητές: Ο Ομοσπονδιακός Παγκορασίδων κ. Κώστας Γκούντας, ο Ομοσπονδιακός Κορασίδων κ. Ανέστης Γιαννακόπουλος, ο συνεργάτης Ομοσπονδιακού Παγκορασίδων κ. Βασίλης Παπαδημητρίου, η συνεργάτης Ομοσπονδιακού Παγκορασίδων κ. Μπέττυ Κουτσολία, ο συνεργάτης Ομοσπονδιακού Κορασίδων κ. Σταύρος Βίτσιος, ο συνεργάτης Ομοσπονδιακών Προπονητών κ. Μανώλης Μανωλάκης, οι ΠΟΠ κ. Χριστίνα Πεταλά (ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ. Μακεδονίας), η κ. Κατερίνα Φαρμάκη (ΕΣΠΕΔΑ), ο κ. Γιώργος Νικολογιάννης (ΕΣΠΑΑΑ)

Την Διοικητική Υποστήριξη είχαν ο κ. Ευάγγελος Περόπουλος (Team Manager γυναικείων Εθνικών ομάδων) και ο κ. Χαράλαμπος Καρασαρλίδης (Συντονιστής Αναπτυξιακού Β. Ελλάδος). Στο Μουζάκι βρέθηκαν επίσης ο πρ. Ομοσπονδιακός Κορασίδων κ. Φλώρος και ο Διευθυντής της Ομοσπονδίας Βόλεϊ κ. Περικλής Μπακοδήμος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης τίμησε τον Δήμαρχο Μουζακίου & Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργο Κωτσό

Φανερά ικανοποιημένοι τόσο η αποστολή του Διακλιμακιακού όσο και η Διοίκηση της ΕΟΠΕ, από τη φιλοξενία, τη διαμονή και τις άριστες συνθήκες στην Μαθητική Εστία αλλά και στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου, ο Team Manager Γυναικείων Εθνικών Ομάδων κ. Ευάγγελος Περόπουλος εκ μέρους της Ομοσπονδίας, παρέδωσε μία τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό για την άριστη συνεργασία και φιλοξενία στο Μουζάκι.

Σε δηλώσεις του στο MouzakiNews.gr ο κ. Περόπουλος δήλωσε τα εξής:

Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Εκ των πραγμάτων για να οργανώσουμε 100 παιδιά, 13-14 ετών, χρειάζεται να έχουμε και μία ιδιαίτερη ευθύνη και προσοχή. Φυσικά, πρώτα απ όλους, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Δήμου Μουζακίου, το Δήμαρχο κ. Γιώργο Κωτσό, το προσωπικό της Μαθητικής Εστίας Μουζακίου αλλά και τους ανθρώπους στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου για την άψογη φιλοξενία. Είχαμε πραγματικά αμέριστη συμπαράσταση και αυτό μας διευκόλυνε απόλυτα στο έργο μας.

Σαν 2ο Διακλιμακιακό που έγινε στο Μουζάκι, μετά από τη συζήτηση που κάναμε και με τους προπονητές, που είναι οι πλέον αρμόδιοι για τις επιλογές των παιδιών, το συμπέρασμα είναι ότι είχαμε πολύ καλής ποιότητας παιδιά. Μέρα με τη μέρα και με τον ανταγωνισμό το επίπεδο αυτόματα ανέβαινε και θέλουμε όλοι να ελπίζουμε ότι η δεύτερη Εθνική Ομάδα Παγκορασίδων που θα δημιουργηθεί και αυτή, όπως και η πρώτη, με αφετηρία το Μουζάκι να έχει την αντίστοιχη πορεία και επιτυχία με την πρώτη που πριν δύο χρόνια έφτασε στο Πανευρωπαϊκό και κατέλαβε την 8η θέση.

Και φυσικά όλοι εμείς που είμαστε στο χώρο του βόλεϊ θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια παιδιά από αυτά, όπως και τα προηγούμενα, κάποια στιγμή θα στελεχώσουνε την Εθνική Ομάδα Γυναικών. Πάνω απ’ όλα βέβαια μετράει η υγεία των παιδιών, η σταδιοδρομία τους. Ζούμε δύσκολες εποχές, ο αθλητισμός δεν έχει τουλάχιστον οικονομικά κίνητρα για να τα κρατήσει, πέρα από κάποια βασικά πράγματα τα οποία αναγνωρίζουμε όλοι ότι προσφέρει. Γι αυτό και είναι τόσο σημαντική η θέληση των παιδιών και η συμμετοχή τους αυτή τη στιγμή.

Στο Μουζάκι παραβρέθηκαν 93 παιδιά από τα 700-800 σε όλη την Ελλάδα που είχαν επιλεγεί από τα κλιμάκια. Αντιλαμβάνεστε ότι περάσαν μία μεγάλη κρίση αλλά δε σταμάτησαν να ασχολούνται. Το αγαπάνε το άθλημα και γενικά είναι γεγονός ότι όλοι εμείς που είμαστε γύρω από το βόλεϊ είμαστε εραστές του αθλήματος, είτε είναι παίκτριες ή παίκτες είτε προπονητές. Δεν έχουμε οικονομικά κίνητρα στο βόλεϊ όπως στο ποδόσφαιρο, και σε εποχές δύσκολες και για την ομοσπονδία που παλεύει οικονομικά και για την κοινωνία και τη χώρα μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε κι εμείς να προσφέρουμε ένα λιθαράκι στην ανοικοδόμηση και του αθλητισμού και του αθλήματος.

Θέλουμε, τέλος, να προσπαθήσουμε να φέρουμε για προετοιμασία στο Μουζάκι και μια μεγαλύτερη εθνική ομάδα, ίσως και των γυναικών, γιατί πραγματικά οι συνθήκες εδώ είναι πάρα πολύ καλές.

Εύχομαι λοιπόν καλή Ανάσταση και υγεία σε όλα τα παιδιά και στους ανθρώπους του Μουζακίου.

Σας ευχαριστώ πολύ!

[RPG id=65952] [RPG id=65693] [RPG id=65504]



Total
0
Shares
Previous Article

Η ομάδα δρόμου της IPA Καρδίτσας στον 13ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Next Article

Έφυγε από τη ζωή ο Σωτήριος Παπακωνσταντίνου σε ηλικία 93 ετών