Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του προγράμματος ΑΙΘΗΚΟΣ στην Πύλη

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Μ. Δευτέρας 25 Απριλίου 2016 η 1η Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του προγράμματος ΑΙΘΗΚΟΣ στο Δημαρχείο Πύλης.

Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο τη Δημιουργία Μηχανισμού Υποστήριξης για την Ανάπτυξη και Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε Πληθυσμούς Ορεινών Περιοχών και για την εκτέλεσή του συνεργάζονται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως φορέας υλοποίησης, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ξύλου Treteknisk και ο Δήμος Πύλης, ως εταίροι.

            Το πρόγραμμα εστιάζει στην εργασιακή και οικονομική ανάπτυξη Πληθυσμών Ορεινών Περιοχών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και κανάλια πρόσβασης στην αγορά εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη με υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και περιοχές, κυρίως λόγω του απομακρυσμένου των περιοχών όπου διαμένουν και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει η ορεινή οικονομία. Στο παραπάνω πλαίσιο η ομάδα εργασίας του προγράμματος που αποτελείται από διδάσκοντες των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και υπαλλήλους του Δήμου Πύλης, συζήτησε και ανέλυσε τις διαδικασίες υλοποίησης και διαχείρισης του έργου και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την εκτέλεση των εργασιών από τα μέλη της ερευνητικής ομάδας.

            Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τα συμμετέχοντα μέλη δεσμεύτηκαν να επανέλθουν εκ νέου μετά την ολοκλήρωση του πρώτου πακέτου εργασιών προκειμένου να εκτιμηθεί η πρόοδος των εργασιών και να προσδιοριστούν οι επόμενες δράσεις της ομάδας.

Aithkos-Pyli-1 Aithkos-Pyli-2 Aithkos-Pyli-3 Aithkos-Pyli-4




Total
0
Shares
Previous Article

Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας

Next Article

Αποστολή Αγάπης από το Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων

Related Posts