Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των 89 πρώτων προσφύγων στον χώρο του Ατλάντικ, στο Δέλτα Λαρίσης.

Tην Τετάρτη 27.7.2016, πραγματοποιήθηκε η άφιξη των 89 πρώτων προσφύγων στην περιοχή μας και ολοκληρώθηκε η εγκατάστασή τους στον χώρο του Ατλάντικ, στο Δέλτα Λαρίσης.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκανε στο πλευρό τους δεκάδες αλληλέγγυοι/ες, μέλη συλλογικότητων και κινημάτων, μεταξύ τους και μέλη της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, οι οποίοι/ες βοηθήσανε στην υποδοχή κι εγκατάσταση των προσφύγων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως θα είμαστε καθημερινά δίπλα στους πρόσφυγες και στις οικογένειές τους, δίπλα στους βασανισμένους αυτούς ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τους τόπους του, δίπλα στα θύματα των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του σκοταδισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, όπως επίσης δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της κυβέρνησης της χώρας μας, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, και τις επαίσχυντες συμφωνίες που έχουν υπογράψει.

ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΑΓΩΝΙΖΩΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ήταν το σύνθημα του 4ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην πόλη μας κι αγκαλιάστηκε από χιλιάδες συμπολίτες/σες μας.

Ήρθε η ώρα να το ξανακάνουμε πράξη, όπως το κάναμε στο Μουργκάνι, στο Κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας, στο Φρούριο και στο Κουτσόχερο.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας, να αγωνιστούμε μαζί με τους πρόσφυγες για μια καλύτερη κι ανθρώπινη ζωή, για την ένταξή τους στην κοινωνία μας, στις συλλογικότητες και τα σωματεία των εργαζομένων, για το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και την περίθαλψη, για μια ζωή με αξιοπρέπεια κι ισότητα, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, σε έναν κόσμο ειρηνικό, δίχως εκμετάλλευση λαών από ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Κάθε χτύπημα στα δικαιώματα των προσφύγων, κάθε “έκπτωση” από τα ανθρώπινες αξίες και κάθε υποχώρηση από τα δημοκρατικά και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την καταπάτηση κάθε δικαιώματος στη ζωή και στην αξιοπρέπεια για όλους κι όλες μας. Γι’ αυτό και πρέπει να σταθούμε ασπίδα προστασίας στους πρόσφυγες, όπως και σε κάθε ανήμπορο, αδύναμο, φτωχό, άνεργο άνθρωπο που χτυπιέται από την κοινωνική καταστροφή που βιώνουμε.

Γνωρίζουμε πως οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές, πως υπάρχουν ελλείψεις κι αδυναμίες, πως τα κέντρα “φιλοξενίας” αποτελούν ιδιότυπη μορφή γκέτο, πως βρίσκονται εκτός του αστικού ιστού, πως θα συναντήσουμε δυσκολίες, μα δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να είμαστε εκεί, να ενημερώνουμε, να στηρίζουμε και να δείχνουμε με κάθε τρόπο και μέσο την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τα κινήματα αλληλεγγύης, τα μετωπικά σχήματα, τα σωματεία και τα συνδικάτα, τον κόσμο της εργασίας και της αγροτιάς, τη νεολαία, να βρεθούμε συντονισμένα και μαζικά στο πλευρό των προσφύγων και να αποδείξουμε πως στην περιοχή μας η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια έχουν τον κύριο, τον πρώτο και τον μόνο λόγο και πως εδώ δεν χωράει και δεν περνάει η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία κι ο ρατσισμός.

Allilegioi-prosfiges-1

Allilegioi-prosfiges-3

Allilegioi-prosfiges-2

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
27.7.2016




Total
0
Shares
Previous Article

Ασημίνα Σκόνδρα: Ολοταχώς για τον «δημοκρατικό» ολοκληρωτισμό Τσίπρα

Next Article

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ: CitiesNet

Related Posts