Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι φοιτητές/ριες του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και φοιτητές/ριες erasmus, κάνουν ΣΚΙ στην Βασιλίτσα

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας διοργάνωσε Μονοήμερη Εκπαιδευτική (εκδρομή) Άσκηση σκι στην   ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 50 φοιτητών/ριων, και καθηγητών πραγματοποιήθηκε η Μονοήμερη Εκπαιδευτική Άσκηση σκι στην Βασιλίτσα.

Στους φοιτητές, και καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας δόθηκε η δυνατότητα για τους αρχάριους να μάθουν σκι και για εκείνους που είναι αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική τους .Όλοι   δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία της συμμετοχής τους στη δραστηριότητα του σκι.

Στη χώρα μας έχουν αρχίσει κάποιες αξιόλογες προσπάθειες ανάπτυξης της χιονοδρομίας και του χειμερινού τουρισμού, οι οποίες όμως δεν είναι, ακόμα, ευρέως διαδεδομένες. Σημαντική προσφορά στη χιονοδρομία για τους φοιτητές, είναι τα

προγράμματα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής ΤΕΙ Θεσσαλίας που προωθούν εκδρομές για νέους με συμβολικό ποσό κι εκμάθηση σκι με δασκάλους σε διάφορα χιονοδρομικά κέντρα

της χώρας. Αυτή η ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι να δραστηριοποιούνται και το άθλημα της χιονοδρομίας να φαίνεται πιο οικείο και πραγματοποιήσιμο.

Μέσα από τα προγράμματα Άσκησης Για Όλους, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν ενδιαφέροντα και δεξιότητες, οι οποίες τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να συνεισφέρουν στην κοινωνική φυσική και πνευματική τους υγεία, ασφάλεια, καλή πολιτεία, ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και του χαρακτήρα. Έτσι το κυριότερο στοιχείο της συμμετοχής σε δραστηριότητες αναψυχής είναι η θετική εμπειρία στην οποία αποβλέπουν οι συμμετέχοντες.

Σκοπός της ανάπτυξης αυτών των προγραμμάτων (δραστηριοτήτων) είναι α) Η αύξηση του αριθμού συμμετοχής των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας κάθε ηλικίας και ικανότητας σε αθλητικές δραστηριότητες β) η κάλυψη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού συναφών ενδιαφερόντων τους σε όλο το φάσμα των ανάλογων δραστηριοτήτων γ) η μερική αλλαγή προσανατολισμού του οργανωμένου αθλητισμού από τον καθαρό χαρακτήρα του πρωταθλητισμού σε αυτόν του μαζικού αθλητισμού και δ) η ενίσχυση και η ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων   σε μία καλύτερη επαφή των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον μέσα από δραστηριότητες αναψυχής.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΤΕΙ Θεσσαλίας

tei_vasilitsa_2




Total
0
Shares
Previous Article

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

Next Article

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας

Related Posts

Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας