Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νομό Καρδίτσας

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
lappasΕίναι δικηγόρος Καρδίτσας από το 1981 και ασκεί τη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο με συνεργάτες δικηγόρους και τη σύζυγό του Αλεξία Μπανάσιου. Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 12986- 1990. Επίσης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγους και επί σειρά ετών Γραμματέας και Αναπληρωτής πρόεδρος. Ασχολείται ιδιαίτερα σαν νομικός με την ιατρική Αμέλεια για την οποία έχει δώσει σειρά ειδικών διαλέξεων στα μεγαλύτερα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας. Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν πρόεδρος των Θεσσαλών Φοιτητών, μέλος της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και στη συνέχεια του ΚΚΕ ες. Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την ΚΑΡΠΟΣ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ – ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
katsavriaΓεννήθηκε ΤΟ 1959 στην Ανάβρα Καρδίτσας, Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σιωρόπουλο και μητέρα τριών παιδιών.
Έλαβε το πτυχίο της Σχολής Καλών Τεχνών «Academia di Belle Arti di Brera» – Τομέας Διακόσμησης, του Μιλάνου Ιταλίας, με επιπλέον σπουδές Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων, Στιλιστικής, Εμψύχωσης.
Εργάστηκε στην Ιταλία ως καθηγήτρια στο πρότυπο σχολείο «Μ. Montessori», ως σχεδιάστρια αρχαιολογικών ευρημάτων στο μουσείο «Castello Sfortzesco», ως εμψυχώτρια στο Κέντρο Πολιτισμού «Ν.Ε. Pecetta» του Δήμου Μιλάνου. Στην συνέχεια, εργάστηκε στην Καρδίτσα ως καθηγήτρια στην Σχολή Νηπιαγωγών και σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως διευθυντικό στέλεχος στο Δήμο Καρδίτσας στους τομείς πολιτισμού, κοινωνικής πολιτικής και προώθησης του βιβλίου.
Εξελέγη Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο 2015.
Συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία και λειτουργία του πρότυπου Δικτύου Παιδικών Βιβλιοθηκών Καρδίτσας. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ταμασίου (2002-2006), υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος Καρδίτσας (2006), και Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σοφάδων από το 2014.

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
vrantzaΓεννήθηκε το 1972 στο Μουζάκι, είναι Υποψήφια Διδάκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Κτηνιατρική Σχολή Καρδίτσας και απόφοιτη της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Από το 2001 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό κτηνιατρείο στο Μουζάκι Καρδίτσας με κύριο αντικείμενο τα παραγωγικά Ζώα και από το 2014 είναι συνιδιοκτήτης κτηνοτροφικών μονάδων βιολογικής εκτροφής Μαύρου Ελληνικού χοίρου και βοοειδών βιολογικής εκτροφής Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής.
Είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μουζακίου με το Συνδυασμό “Ενωτική Πρωτοβουλία”.
Μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Θεσσαλίας), του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Διάσωσης των Αυτόχθονων Φυλών Κατοικίδιων (Αγροτικών και Οικόσιτων Ζώων) – ΑΜΑΛΘΕΙΑ .

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
antoniouΓεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1965 και από το 1987 ζει και εργάζομαι στην πόλη της Καρδίτσας ως Διευθυντής σε Ασφαλιστική Εταιρεία. Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Κανταρτζή Όρσουλα και έχει δυο παιδιά . Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος για δυο τετραετίες και Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ΣΠΑΚ (Βόλεϊ).
Το 2012 ήταν αναπληρωματικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Εκλεγμένο μέλος από το 2000 στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται από τη θέση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Επιμελητηρίου.

ΜΠΟΛΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
mpoltsiΓεννήθηκε στη Γερμανία το 1964 από γονείς μετανάστες και είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.
Δουλεύει ως υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας με σύμβαση αορίστου Χρόνου.
Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση μιας και είναι Πρόεδρος καθαριστριών Πανθεσσαλικού Σωματίου Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα, μέλος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας (ταμίας), Αντιπρόσωπος για την ΓΕΣΕΕ και μέλος της διοίκησης ΠΟΠ-ΟΤΑ.

 

ΜΠΟΥΓΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
mpougouliasΓεννήθηκε το 1982 στην Καρδίτσα όπου και αποφοίτησε από το 4ο Ενιαίο Λύκειο. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. και ακολούθησε την κατεύθυνση του προγραμματισμού.
Έχει εργαστεί ως προγραμματιστής και έχει αναπτύξει διαφόρων ειδών ηλεκτρονικές εφαρμογές. Σήμερα εργάζεται στην εταιρεία SeaSoft που κατασκευάζει και διανέμει ένα ERP για εταιρείες ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και συνεργάζεται με μικρότερες και μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Τα 10 ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
1. Τερματισμός της τρόικας και αντικατάστασή της από ευρωπαϊκούς θεσμούς υπό τον έλεγχο του Ευρωκοινοβουλίου και του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως ζητάει με την απόφαση του της 13/3/2014 και το Ευρωκοινοβούλιο.
2. Διαμόρφωση, μέσω διαλόγου με τους κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και επαγγελματικούς φορείς, ενός εναλλακτικού σχεδίου διεξόδου από την κρίση.
3. Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να είναι αποτελεσματική, καινοτόμα και φιλική στον πολίτη. Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
4. Εξυγίανση και αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος.
5. Με βάση αυτές τις αρχές προτείνονται 10 κύρια προγραμματικά σημεία για:
1. Επαναδιαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους χωρίς μονομερείς ενέργειες,
2. Διαμόρφωση μέσα από διάλογο μιας στρατηγικής και στοχευμένων εργαλείων για ουσιαστική μείωση της ανεργίας.
3. Κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και αποκατάσταση όσων έχουν καταπατηθεί, στη βάση των αρχών της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και του Ευρωπαϊκού Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.
4. Προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και σύγκλιση, την αναδιανομή, την οικολογική μεταρρύθμιση της οικονομίας.
5. Καθιέρωση του προϋπολογισμού κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής απόδοσης.
6. Θεμελίωση κράτους καινοτόμων κοινωνικών υπηρεσιών, προσανατολισμένων στην διευκόλυνση του πολίτη.
7. Αξιοποίηση με οικολογικά και κοινωνικά κριτήρια και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
8. Ανάταξη της πραγματικής οικονομίας με άμεση λήψη μέτρων για ενίσχυση της ρευστότητας και αντιμετώπιση των καταστάσεων προνομιακών ρυθμίσεων, εναρμονισμένων πρακτικών και εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης.
9. Προώθηση ενός νέου παραγωγικού και καταναλωτικού πρότυπου με βιωσιμότητα, ενός προτύπου με ανοιχτό και εξωστρεφή προσανατολισμό.
10. Ριζική αναδιοργάνωση και ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθησαν συνολικά 786 άτομα και εξιχνιάστηκαν 158 υποθέσεις τον μήνα Αύγουστο

Next Article

Απολογισμός του 12ου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Διευθύνσεων Αστυνομίας