Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι παιδικές χαρές του Δήμου Μουζακίου ενάμισι χρόνο κλειστές και χωρίς καμία προοπτική

Οι παιδικές χαρές του Δήμου Μουζακίου ενάμισι χρόνο κλειστές και χωρίς καμία προοπτική

Α.-Το Υπουργείο Εσωτερικών 7.8.2014 έστειλε την συνημμένη νέα εγκύκλιο http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk44-07082014.pdf προς όλους τους Δήμους της χώρας μας.

Στην εγκύκλιο αυτή επισημαίνονται, ο τρόπος κατασκευής και λειτουργίας νέων παιδικών χαρών και για τις υφιστάμενες παιδικές χαρές, δίνονται οδηγίες για τις απαιτήσεις που αφορούν την καταλληλότητα λειτουργίας, τη χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας, καθώς και τη διαδικασία ανακατασκευής που πρέπει να ακολουθείται.

B.- Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16.2.2015 ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι πάρθηκε απόφαση να έλθει ειδικός σύμβουλος ποιοτικού ελέγχου, για να κάνει αυτοψία στο σύνολο των παιδικών χαρών, ποιες δηλαδή είναι κατάλληλες και ποιες όχι και να συντάξει σχετικές μελέτες και συμφώνησε με την εταιρία EUROCERT.

Γ.- Με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26.11.2014 ο Δήμος διαθέτει 15.000 ευρω για την συντήρηση των παιδικών χαρών, στα τεχνικά προγράμματα του 2015 και 2016 των ΤΔ καταγράφετε ένα άλλο  ποσό για τις παιδικές χαρές και προβλέπετε επίσης στον προϋπολογισμό του 2015 άλλες 25.000 ευρω για πιστοποιημένους χώρους άσκησης.

Και μετά από 20 μήνες οι παιδικές χαρές του Δήμου Μουζακίου παραμένουν κλειστές.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.- Τι έκανε ο Δήμος Μουζακίου στους 20 αυτούς μήνες;

2.- Ο ειδικός σύμβουλος EUROCERT μετά από ένα χρόνο έκανε τις αυτοψίες και συνέταξε τις σχετικές μελέτες;

3.- Τι προβλέπετε να κάνει ο Δήμος Μουζακίου για της παιδικές χαρές μέσα στο 2016;

4.- Οι πιστοποιημένοι χώροι άθλησης έχουν οριστεί που και πότε θα γίνουν;

5.- Τι σκέπτονται να κάνουν οι γονείς προκειμένου να πιέσουν την Δημοτική Αρχή να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσουν οι παιδικές χαρές;

Είκοσι χρόνια το κλειστό Γυμναστήριο ήταν σχεδόν έτοιμο και δεν ολοκληρώνονταν γιατί δεν μίλαγε κανένας και τα παιδιά του Δήμου μας έσπαζαν τα πόδια τους στα τσιμέντα.

Τρία χρόνια οι δρόμοι στο Μουζάκι και Μαυρομάτι μέσα στην σκόνη και στις λάσπες.

Είναι αυτονόητα πράγματα και αλήθειες, που δυστυχώς αν δεν τα διεκδικήσουμε και δεν τα στηρίξουμε δημόσια δεν θα υλοποιηθούν ποτέ, βέβαια με γνώμονα να γίνουν τα έργα και όχι για πολιτικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις και χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε να αναδεικνύουμε και να επικροτούμε τα καλά που γίνονται στον Δήμο μας και που είναι πολλά.

Εύχομαι και ελπίζω ο Δήμος Μουζακίου να αντιμετωπίσει την παρέμβαση αυτή  με πρόκληση,  θετική διάθεση, συνεργασία και να απαντήσει.

Τέλος καλά έκανε ο κ. Δήμαρχος και ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότηση για τις πιστοποιήσεις αυτές, αλλά δυστυχώς όπως η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε αυτές τις πιστοποιήσεις χωρίς να εξασφαλίσει τα αντίστοιχα κονδύλια, έτσι και η σημερινή δεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό του κ. Δημάρχου και προέδρου Π.Ε.Δ Θεσσαλίας, για το λόγο αυτό οι μελέτες αυτές θα πρέπει να προσαρμοστούν στα σημερινά οικονομικά δεδομένα και να προβλέπουν λιγότερα όργανα και λιγότερα τετραγωνικά και συν το χρόνο να προσθέτουμε όργανα και τετραγωνικά.

Μπάλλας  Ηλίας
Μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτισμός και Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Μουζακίου

Next Article

Συντονισμένες δράσεις σε όλη την Ελλάδα από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…