Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας γιορτάζουν στην Λίμνη Πλαστήρα τα “Μαρτιάτικα”

 

Οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας διοργανώνουμε την γιορτή των “μαρτιάτικων” την 1η Απριλίου, Κυριακή των Βαϊων, στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου και του Δήμου λίμνης Πλαστήρα.

Το αρχικό ραντεβού ορίστηκε στον Βοτανικό κήπο, ο οποίος λειτουργεί κάτω από το χωριό, δίπλα στη λίμνη, στις 9 το πρωί.

Θα ακολουθήσει εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση και συλλογή των “μαρτιάτικων” και άλλων αυτοφυών μανιταριών.

Στις 12.30΄ θα πρέπει να έχουμε επιστρέψει όλοι από την εξόρμηση στο Κ.Π.Ε. Νεοχωρίου το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημ.Σχολείο (πάνω από τον παλιό ξενοδοχείο “Αγνάντι”), όπου αρχικά θα γίνει η αναγνώριση των μανιταριών που συλλέχθηκαν και στη συνέχεια διάλεξη με θέμα “Τα δηλητηριώδη μανιτάρια” από τον εξαίρετο ερευνητή της μυκητολογίας Άγγελο Παπαδημητρίου.

Θα ακολουθήσει προσφορά εδεσμάτων με βάση τα μανιτάρια (μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα).

Ευχάριστη έκπληξη, αποτελεί η προσφορά εδεσμάτων, παρασκευασμένων από τόν αγαπητό Φώτη Παρασκευαίδη στο τηγάνι-γίγας και με υλικό τα “Μανιταροεδέσματα Γρεβενών” δικής του παρασκευής.

Τονίζουμε ιδιαίτερα, ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να είναι ντυμένοι κατάλληλα για την περίσταση και να φέρουν κατάλληλο εξοπλισμό (καλάθια, πλαστικά τελλάρα).

Σας περιμένουμε όλους και σας υποσχόμαστε ότι θα απολαύσετε υπέροχες στιγμές τόσο κοντά μας, όσο και κοντά στη μεγάλη μας μητέρα Φύση.
Τελειώνοντας, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς της εκδήλωσης, για τις προσφορές τους (προϊόντα, υπηρεσίες).

ΥΓ: Το βράδυ του Σαββάτου (31 Μαρτίου) στον χώρο της εκδήλωσης, θα ετοιμάσουμε την μανιταρόσουπά μας και είστε ευπρόσδεκτοι για να βοηθήσετε!!!

giorti manitariou 1




Total
0
Shares
Previous Article

Πραγματικότητα το «3ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»

Next Article

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου "Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" σε μία διεθνή συνάντηση πολιτισμού

Related Posts