Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι κτηνοτρόφοι αποχαιρετούν τον Γιάννη Γκρίνια στον Αλμυρό

giannis gkrinias

 

Ένας κτηνοτρόφος που διακρίθηκε για την αγάπη στο επάγγελμά του αλλά και για το ενδιαφέρον του για την κοινή πορεία, ο Γιάννης Γκρίνιας, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουλίου, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Όρθιος και ακούραστος, με θέρμη για τα κοινά, ο Γιάννης Γκρίνιας υπηρέτησε με συνέπεια τον κλάδο.

Ο Γιάννης Γκρίνιας διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Μαγνησίας, αλλά και επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Διετέλεσε γραμματέας και του ΑΚΚΕΛ και δυο φορές υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ. Έχει δώσει μεγάλους αγώνες για τον αγροτο-κτηνοτροφικό κλάδο, με περισσότερα από 40 χρόνια συνδικαλιστικής πορείας. Τον Φεβρουάριο του 2018 κατά κατά τη Γενική Συνέλευση της υπό συγκρότησης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, εκλέχθηκε μέλος της.

Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε συνέντευξή του, καλούσε σε ομοψυχία και ευθύνη, “να λειτουργήσουμε σαν μια γροθιά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας” έλεγε. Πολλές φορές μεσολάβησε στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων ώστε να γίνουν ενημερωτικές ημερίδες στον Αλμυρό.

Ο Γιάννης Γκρίνιας θα κηδευτεί από την εκκλησία της Ευαγγελιστρίας Αλμυρού, αύριο Πέμπτη στις 10:30.

Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους του.

Πηγή: agronews.gr




Total
0
Shares
Previous Article
cockroach

Οι κατσαρίδες σύντομα δύσκολα θα εξολοθρεύονται...

Next Article
vamvaki

2ο Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στην βαμβακοκαλλιέργεια της Π.Ε. Καρδίτσας