Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Δρυάδες εν Πλω στα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά – επιστημονικά δρώμενα

στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Οι Δρυάδες εν Πλω δίνουν δυναμικό παρόν στα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά – επιστημονικά δρώμενα

Η Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός, πρόεδρος των Δρυάδων εν Πλώ, συμμετείχε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 13 – 15 Οκτωβρίου.

Η εισήγηση της κυρίας Καραπαναγιώτη με τίτλο «Διδακτική παρέμβαση μέσω τεχνών για τη διδασκαλία της Γεωλογίας – Γεωγραφίας Α’ Γυμνάσιου σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Η περίπτωση της λιθόσφαιρας», στη διάρκεια συνεδρίας με θέμα «Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και μέθοδοι στον εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ04» απέσπασε θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες και τους λοιπούς ομιλητές, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις της Ομάδας. Το Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολούθως, η κυρία Καραπαναγιώτη συμμετείχε με workshop στο 2ο Συμπόσιο Δραματοθεραπείας, που συνδιοργανώθηκε με το 3ο Διεθνές Συνέδριο Εφραστικής Θεραπείας, από το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ και το «Expressive Arts & Psychology in Action Center» του Dr Avi Goren-Bar σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Η εκδήλωση με τίτλο «Οικειότητα: Εσύ – εγώ και η Τέχνη ανάμεσα μας» είχε ως στόχο τη διερεύνηση από τους συμμετέχοντες της διασύνδεσης ανάμεσα στην Εκφραστική Θεραπεία, τη Δραματοθεραπεία και την Εμψύχωση.

dryades en plo 1

dryades en plo




Total
0
Shares
Previous Article

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου η λαϊκή αγορά των Σοφάδων

Next Article

Το ΤΕΕ – Κ.Δ. Θεσσαλίας για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ»