Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες τίμησαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό, Νικόλαο Πλαστήρα

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες τίμησαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό, Νικόλαο Πλαστήρα

Την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών τίμησε, όπως κάθε χρόνο, τη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα, στους τάφους τους στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Για την καθιέρωση της ετήσιας επιμνημόσυνης δέησης στους τάφους των επιφανών αυτών Ανδρών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου, Κων/νος Κουσαής, ο οποίος και καλωσόρισε τους παρευρεθέντες.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, κ.κ. Ιάκωβος, πλαισιωμένος από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη, κ. Μάξιμο Παφίλη και από άλλους κληρικούς.

Η λιτή μεν, αλλά άψογη διοργάνωση της τελετής μπροστά στον τάφο του Μακαριστού Σεραφείμ, όσο και στον τάφο του Νικολάου Πλαστήρα, έδωσε την ευκαιρία στο πλήθος των Καρδιτσιωτών που συγκεντρώθηκε να τιμήσει τη μνήμη των δύο αυτών άξιων τέκνων της Καρδίτσας με τρόπο συγκινητικό. Τις δέουσες τιμές στους δύο μεγάλους νεκρούς απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, το τιμητικό άγημα χορευτών του Χορευτικού Ομίλου Καρδίτσας «Το Σεργιάνι», αλλά και αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Απανταχού Καρδιτσιώτες 2

Ο κ. Δημήτριος Λιοδάκης, επ. σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, υπήρξε ο κεντρικός ομιλητής για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Αναφέρθηκε στην σταδιακή εξέλιξή του στην ιεραρχία της Εκκλησίας και στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που προσέφερε, από όλους τους βαθμούς ιεροσύνης που κατείχε. Τόνισε δε την καθολική αναγνώριση που είχε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ως ενός ανθρώπου πατριώτη που τον διέκρινε η απλότητα και η εντιμότητα.

Ο κ. Κων/νος-Πολυχρόνης Τίγκας, Αντιστράτηγος ε.α. ήταν ο κεντρικός ομιλητής για τη ζωή και το έργο του Νικολάου Πλαστήρα. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στη διαδρομή του «Άξιου της πατρίδας», αλλά και στις ανιδιοτελείς υπηρεσίες που προσέφερε ο μεγάλος αυτός Καρδιτσιώτης στην πατρίδα ως στρατιωτικός και ως πολιτικός.

Παρόντες στη δέηση ανάμεσα στο πλήθος των Καρδιτσιωτών ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Δημ. Σιούφας, οι πρ. Βουλευτές Καρδίτσας, Βασ. Μπρακατσούλας και Ασ. Σκόνδρα, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Καρδίτσας, Κ. Τσιάρα, Κ. Μακρυγιάννης, εκπρόσωποι Καρδιτσιώτικων, Θεσσαλικών και Μικρασιατικών σωματείων και συγγενείς των τιμωμένων προσώπων.

Απανταχού Καρδιτσιώτες 1

Στεφάνια κατέθεσαν στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ: ο Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας, ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου & Βορείων Προαστίων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και ο διοργανωτής Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών. Στον τάφο του Νικολάου Πλαστήρα κατέθεσαν στεφάνια: ο Σύλλογος Μορφοβουνιωτών Αθήνας, η Ένωση Μεσενικολιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Απανταχού Μουζακιωτών Αθήνας, ο Σύλλογος Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας, ο Σύλλογος Απανταχού Λουτριωτών Καρδίτσας, ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου & Βορείων Προαστίων, ο Σύλλογος Θεσσαλών Ηλιούπολης «Νικόλαος Πλαστήρας», η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλών και το περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και ο διοργανωτής Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο διοργανωτής Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών δεξιώθηκε όλους όσους παρευρέθησαν σε παρακείμενη του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών καφετέρια, όπου οι Καρδιτσιώτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για τα θέματα του Συλλόγου και της Καρδίτσας, αλλά και για την μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30’ π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χ.Α.Ν. Αθηνών (οδός Ακαδημίας 36 & Ομήρου, ΑΘΗΝΑ) με το Ωδείο Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών

Απανταχού Καρδιτσιώτες 3




Total
0
Shares
Previous Article

Ανακοίνωση του KKE(μ-λ) για την επέμβαση στην Ειδομένη

Next Article

«Ουζερί Τσιτσάνης» και «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Related Posts

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος για το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Περί θεματικού πάρκου

Του Κώστα Τέλιου, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας