Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οδοιπορικό του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου στη Δυτική Αργιθέα

Οδοιπορικό του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου στη Δυτική Αργιθέα

Οδοιπορικό του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου στη Δυτική Αργιθέα

Επισκέφτηκε έργα και συζήτησε με τους κατοίκους

Οδοιπορικό στη Δυτική Αργιθέα πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή, αλλά και να συζητήσει με κατοίκους για διάφορα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Πρώτος σταθμός η Τ.Κ Πετρίλου, όπου ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Αργυρό, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Καμπούρη  και τους εθελοντές που πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα, με υλικά που παραχώρησε η Π.Ε Καρδίτσας. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε να υπάρξει και συνέχεια.

Στην συνέχεια ο κ. Νούσιος επισκέφτηκε τα Βραγγιανά, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Στεργίου, με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, τον πρόεδρο κ. Βασίλη Καμζέλη και πολίτες και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στην περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης για όλα τα έργα που έχουν γίνει στην Αργιθέα τα 9 χρόνια με Περιφερειάρχη τον κ. Κώστα Αγοραστό αλλά και  για την Ε.Ο Κέδρα – Βραγγιανά, κατά την επίσκεψη της οποίας τόνισε ότι είναι ένα έργο πολύ σημαντικό, αφού συνδέει τους νομούς Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας. Διευκρίνισε μάλιστα ότι για το έργο αυτό υπήρχε μια μελέτη ύψους 5.000.000 ευρώ, η οποία τροποποιήθηκε στα 2.200.000 ευρώ, για να είναι υλοποιήσιμη στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Επόμενος σταθμός για τον κ. Αντιπεριφερειάρχη η Τ.Κ Καταφυλλίου και η Τ.Κ Αργυρίου, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους κ. Νικόλαο Φρύδα και κ. Ηλία Παναγιώτου αντίστοιχα. Οι κάτοικοι εκεί τον ενημέρωσαν για το ζήτημα του δρόμου Αργύρι- Γέφυρα Καταφυλλίου. Για το θέμα αυτό ο κ. Νούσιος υποσχέθηκε τη συντήρηση του δρόμου, ώστε να διατηρείται η βατότητα, με μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας.

Ακολούθησαν οι Τ.Κ Γρυμπιανών και Μάραθου, όπου ο κ. Νούσιος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το πρωί της Κυριακής ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου στο Αργύρι.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε ο κ. Νούσιος με την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Αργιθέα: ‘’Τόπος ευλογημένος, τόπος μαγικός με σπάνια και άγρια ομορφιά. Χωριά πνιγμένα στο πράσινο, ευωδιές αγριολούλουδων και βοτάνων να πλημμυρίζουν τον αέρα, άνθρωποι χαμογελαστοί και φιλόξενοι να σε καλωσορίζουν. Αυτή είναι η Αργιθέα. Όμως η Αργιθέα έχει και μια άλλη πλευρά. Αυτή των προβλημάτων. Και σ΄αυτά είμαστε παρόντες. Τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, όσο και η Π.Ε Καρδίτσας αφουγκραζόμαστε, καταγράφουμε και σχεδιάζουμε λύσεις για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα της περιοχής. Σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας, δίνουμε καθημερινό αγώνα για να εξασφαλίσουμε, κατ΄αρχήν την προσβασιμότητα, μέσα από ένα ασφαλές οδικό δίκτυο με παρεμβάσεις σε σημεία της αρμοδιότητάς μας. Να δώσουμε την δυνατότητα για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην υγεία, να προβάλλουμε τα μνημεία της περιοχής, να αξιοποιήσουμε αναπτυξιακές ευκαιρίες και να στηρίξουμε τους κατοίκους να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες και τον κομβικό ρόλο της Αργιθέας ( καθώς συνδέει τέσσερις νομούς), υλοποιούμε μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις, αξιοποιώντας αναπτυξιακά εργαλεία προς όφελος της περιοχής. Γιατί η Αργιθέα έχει μέλλον και σ΄αυτό επενδύουμε για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει’’.

Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αργιθέα τον κ. Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχμικών Υπηρεσιών κ. Ηλίας Τσιατσιάνης.




Total
0
Shares
Previous Article
Ξεκινούν αύριο οι εργασίες για το φυσικό αέριο στο Μουζάκι

Ξεκινούν αύριο οι εργασίες για το φυσικό αέριο στο Μουζάκι

Next Article
Τέσσερα νέα κρούσματα covid19 το τελευταίο 24ωρο σε Τρίκαλα και Λάρισα

Τέσσερα νέα κρούσματα covid19 το τελευταίο 24ωρο σε Τρίκαλα και Λάρισα

Related Posts