Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεσήκωσαν τα Τρίκαλα οι Μωμόεροι

 

«Τα Μωμοέρ’ εξέβανε τα Φώτα τ’ Αγιαννί’» λοιπόν και οι Μωμόεροι του Πολιτιστικού Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου-Ρυακίου Κοζάνης ξεσήκωσαν την πόλη των Τρικάλων ανήμερα των Φώτων, φιλοξενούμενοι της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Ν.Τρικάλων και του e-Trikala.

Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόερων, το οποίο συναντούσαμε σε όλο το Μικρασιατικό χώρο και κυρίως στην περιοχή της Τραπεζούντα του Πόντου, και σήμερα λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του δωδεκαημέρου (περίοδος Χριστουγέννων, πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων) ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάστηκε για ακόμη μια φορά στην πόλη μας.

Οι Μωμόεροι αρχικά παρουσίασαν το δρώμενο στο «Μύλο των Ξωτικών» ενώ στη συνέχεια διέσχισαν τον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπίου, για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής παρουσίαζαν το δρώμενο και πλήθος κόσμου διασκέδαζε με τα πειράγματα της γραίας, του γέρου και των διαβόλων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων ευχαριστεί ιδιαιτέρως το σουβλακοπωλείο «ΣΕΣΟΥΛΑ» στην κεντρική πλατεία της πόλης, για την ευγενική του χορηγία όσον αφορά στο γεύμα των μελών της αποστολής των Μομόερων.

Υείαν και Ευλο(γ)ίαν, Πάντα και του Χρόνου!

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κοσμάς Αποστολίδης
Η Γραμματέας
Νόπη Παπαδοπούλου

1

2

4 1

5 1

7

8

6 2

3 2




Total
0
Shares
Previous Article

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για την προληπτική εκκένωση του οικισμού "Μαύρικας"

Next Article

Ξεκίνημα με νίκη για τον ΣΠΑΚ

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…