Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου

Ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου

 

Ξεκινούν οι εργασίες αναστήλωσης του ναού από την Περιφέρεια

Τον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός:« Ιστορική μας ευθύνη να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές αυτά τα μνημεία»

Ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της Π.Ε. Τρικάλων επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για τον Ιερό Ναό της Αγιάς Παρασκευής Φλαμουλίου όπου το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οικοδομήματος, στο κέντρο του οικισμού Φλαμουλίου Τρικάλων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας

«Με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη επισκεφτήκαμε ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο των Τρικάλων. Ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου που αποπερατώθηκε το 1817 σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χωρίς να έχει την αρμοδιότητα αλλά έχοντας την πίστη και το αίσθημα της ευθύνης για τη διατήρηση των θρησκευτικών μνημείων συντηρεί τον ιστορικό ναό. Είναι χρέος και ευθύνη μας να παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται αυτά τα θρησκευτικά μνημεία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ποιες εργασίες περιλαμβάνονται

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής: Ενίσχυση της θεμελίωσης του μνημείου με κατασκευή περιμετρικά της εξωτερικής τοιχοποιίας του ναού πεδιλοδοκού από οπλισμένο σκυρόδεμα Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου περιμετρικά του ναού, κατασκευή στεγάστρου προστασίας του μνημείου, καθαίρεση του μεταλλικού τρούλου, καθαίρεση επικεράμωσης της στέγης, αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού της στέγης στην περιοχή του καθαιρεθέντος τρούλου, αποτύπωση του φέροντος οργανισμού της στέγης, αποκατάσταση του φέροντος οργανισμού της στέγης, κατασκευή διαζώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα (σενάζ) περιμετρικά στην τοιχοποιία στην θέση έδρασης της στέγης, τοποθέτηση ελκυστήρων στην στέγη σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και την εγκριτική απόφαση, καθαίρεση της αποθήκης στην δυτική πλευρά του ναού και αποκατάσταση της δυτικής όψης, αποκατάσταση των όψεων του Ιερού ναού, ενίσχυση της λιθοδομής με ενέματα και αποκατάσταση των ρηγματώσεων, καθαίρεση ρηγματωμένων αρμολογημάτων και αποκατάσταση αυτών, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων και την προστασία του μνημείου, συντήρηση και αποκατάσταση της λιθοδομής των υπαρχουσών αντηρίδων, καθαίρεση στεγάστρου προστασίας μνημείου.

agia paraskevi flamouliou agorastos 1

agia paraskevi flamouliou agorastos




Total
0
Shares
Previous Article
kotsos giorgos 1

Χαιρετισμός Γιώργου Κωτσού στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού

Next Article
Σύλληψη 42χρονου στην Καρδίτσα με 2.956 κροτίδες ήχου και δυναμίτες με φυτίλι

Συνελήφθη 42χρονος στην Καρδίτσα με περίπου 3000 κροτίδες ήχου και δυναμίτες με φυτίλι