Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινούν οι έλεγχοι για τις διαγραμμίσεις των παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων, στην Καρδίτσα

Στις επιχειρήσεις που διαπιστωθεί οτι δεν έχουν διαγραμμίσει τα όριά τους, όπως υποχρεούνται, θα επιβληθεί πρόστιμο 100€

Εντατικούς ελέγχους για την τήρηση του Κανονισμού Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Καρδίτσας και ειδικότερα όσον αφορά την υποχρέωση των καταστηματαρχών να προβούν με δική τους ευθύνη στη διαγράμμιση του κοινόχρηστου χώρου που τους έχει παραχωρηθεί, ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η Δημοτική Αστυνομία.

Ο σεβασμός και η προστασία του δημόσιου χώρου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και στο πλαίσιο αυτό, από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι και σήμερα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της χορήγησης αδειών χρήσης κοινοχρήστων χώρων στα καταστήματα, ενώ κατέστησε σαφές σε συναντήσεις που είχε με τους καταστηματάρχες και το συλλογικό τους όργανο, οτι δεν θα επιδείξει ανοχή σε φαινόμενα αυθαιρεσιών που συνιστούν άλλωστε και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Επεξεργάστηκε επίσης και προώθησε με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και σειρά βελτιωτικών τροποποιήσεων στο σχετικό Κανονισμό.

Όσον αφορά το θέμα των αδειών, η ανταπόκριση των καταστηματαρχών ήταν θετική, καθώς με βάση τα στοιχεία του αρμόδιου γραφείου το 2015, μέχρι και σήμερα σε σύνολο περίπου 150 καταστημάτων, το 90% έχει βγάλει άδεια, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το ποσοστό κυμαίνονταν κοντά στο 50%.

Όσον αφορά όμως την υποχρέωση των καταστηματαρχών να διαγραμμίσουν τους κοινόχρηστους χώρους που τους παραχωρούνται, αν και δόθηκε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τη συμμόρφωσή τους από την ψήφιση του Κανονισμού μέχρι και τις 10 Αυγούστου και ακολούθησε επίσης μια ολιγοήμερη περίοδος ανοχής, η ανταπόκριση δεν ήταν ανάλογη.

Η περίοδος της ανοχής εξαντλείται στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και τη Δευτέρα 24/8 και την Τρίτη 25/8 η Δημοτική Αστυνομία έχει προγραμματίσει να ελέγξει το σύνολο των καταστημάτων και να βεβαιώσει τυχόν παραβάσεις.

Υπενθυμίζεται οτι η σχετική διάταξη αναφέρει: “Ο παραχωρούμενος κοινόχρηστος χώρος οριοθετείται με έγχρωμη συνεχόμενη ή διακεκομμένη γραμμή (σε συνολικό μήκος τουλάχιστον 50%) με ευθύνη του χρήστη του καταστήματος. Στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται και δεν προβαίνουν στη διαγράμμιση, σύμφωνα με το εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα, επιβάλλεται πρόστιμο 100€. Ο έλεγχος επαναλαμβάνεται σε ένα μήνα και εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση επιβάλλεται νέο πρόστιμο 100€, έως την τελική συμμόρφωση. Κάθε κατάληψη εκτός των ορίων του παραχωρούμενου χώρου θεωρείται αυθαίρετη και την ευθύνη φέρει ο χρήστης του καταστήματος.”

Η Δημοτική Αρχή καλεί τους επιχειρηματίες να προβούν έστω και την τελευταία στιγμή στις διαγραμμίσεις, καθώς βασικός στόχος ήταν και είναι η τήρηση του Κανονισμού και ο σεβασμός του Δημόσιου χώρου και όχι η επιβολή προστίμων.




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Next Article

Απαραίτητη η συνέχιση λειτουργίας του κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στα Τρίκαλα