Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Σήμερα Παρασκευή στις 9:30μ.μ αρχίζει το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

H ΙΤΑΛIΔΑ ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑ ELOISA CASCIO ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΥΕΙ…

Eloisa_Cascio_FOTO_1Αρχίζει σήμερα ένα σπουδαίο Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό γεγονός, που πραγματοποιείται σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας. Παρά τις σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν, το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα υλοποιηθεί κα είναι πλέον γεγονός.

Ο Πολιτισμός ,η Τέχνη, η Μουσική, το Τραγούδι ήταν πάντα ένας τρόπος διεξόδου για τους Έλληνες τόσο για τις τραγικές προσωπικές τους στιγμές όσο και γενικότερα, σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής και ιστορίας.

Με το ρεσιτάλ πιάνου της καταπληκτικής, Ιταλίδας πιανίστριας Eloisa Cascio, αρχίζει σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στις 9ː30μμ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, αρχίζει με μια πολύ σπουδαία συναυλία.

Η Eloisa Cascio είναι μία διεθνούς φήμης πιανίστρια που έχει ήδη κερδίσει την προσοχή του μουσικόφιλου κοινού και τον θαυμασμό κριτικών και δημοσιογράφων.

Ανάμεσα στην πληθώρα των σπουδών της ασχολήθηκε και με τις μουσικολογικές πτυχές της ερμηνείας του Μπαρόκ και Κλασικής μουσικής με εξειδίκευση στο ρεπερτόριο για τσέμπαλο υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Andreina Di Girolamo.

Έχει πραγματοποιήσει πολλά σημαντικά κονσέρτα στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Βιέννη κα στο Σάλτσμπουργκ . Έχει συνεργαστεί με πολλές συμφωνικές ορχήστρες ως σολίστ και έχει ερμηνεύσει σημαντικά έργα κορυφαίων συνθετών. Έχει παρακολουθήσει πολλά master class με πολύ σπουδαίους δασκάλους και έχει εξειδικευτεί στην ερμηνεία των έργων για τσέμπαλο. Πέρα από την μεγάλη τεχνική της κατάρτιση έχει τεράστια μουσικολογική κα φιλολογική παιδεία από υψηλού επιπέδου σπουδές σε Ιταλικά Πανεπιστήμια και Ωδεία.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο γνωστός παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί την μαγευτική αυτή πιανίστρια Eloisa Cascio, η οποία θα εκπλήξει με το ταλέντο της το φιλόμουσο κοινό .

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και το Ωδείο Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Το πρόγραμμα της νεαρής πιανίστριας θα είναι πλούσιο και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δίνοντας έτσι την χαρά στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν μία ξεχωριστή μουσική βραδιά υψηλών απαιτήσεων.

Μια μοναδική ευκαιρία σας προσφέρεται η οποία θα τέρψει τους πνευματικούς σας ορίζοντες!

Ειδικότερα η Eloisa Cascio, θα παρουσιάσει τα ακόλουθα έργα:

Johann Sebastian Bach
1685 – 1750
Suite francese n. 5 in sol maggiore BWV 816
Allemanda / Corrente / Sarabanda / Gavotta / Bourèe / Loure / Giga

Wolfgang Amadeus Mozart
1756 – 1791
Sonata in si bemolle maggiore KV 333
Allegro / Andante Cantabile / Rondò (Allegretto Grazioso)

Frédéric Chopin
1810 – 1849
Ballata n.3 in la bemolle maggiore op. 47

Felix Mendelssohn Bartholdy
1809 – 1847
Fantasia op. 28
Con moto agitato / Allegro con moto / Presto

___________________________________________

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.




Total
0
Shares
Previous Article

Νίκος Μιχαλάκης: «Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είναι ένα ναι στην ιδέα μιας νέας Ευρώπης»

Next Article

Δήλωση του Νίκου Ευθυμιάδη σχετικά με την έναρξη του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας