Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινά η υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Καρδίτσας

kentro emporiou karditsa

 

Ξεκινά η υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Καρδίτσας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1.425.121,21€

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο για να δρομολογηθούν από το Δήμο Καρδίτσας και το ΕΒΕ  οι διαδικασίες που απαιτούνται  

Τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την υλοποίηση της εγκεκριμένης πρότασης του Δήμου Καρδίτσας και του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο κέντρο της πόλης, καθώς και τα “βήματα” που πρέπει να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα οι δύο φορείς, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση από πλευράς του Δήμου συμμετείχε ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνας  και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και από πλευράς ΕΒΕ ο Πρόεδρος κ. Γ. Ντενίσης, το μέλος του ΔΣ, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γ. Στεργιούλης και η Δ/ντρια κ. Γ. Κοτρώνη, οι οποίοι και ενημερώθηκαν από στελέχη της εταιρείας «Lever-Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ» μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» που είχε αναλάβει την προετοιμασία της πρότασης για τις διαδικασίες υλοποίησής της.

Ειδικότερα η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Καρδίτσας και εντάχθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014-2020» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτείται με  1.425.121,21€ με περιοχή παρέμβασης το τμήμα του εμπορικού κέντρου της πόλης που οριοθετείται από τις οδούς Πλαστήρα, Αβέρωφ, Μεγ. Αλεξάνδρου και Ιεζεκιήλ και βασικό στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της εμπορικής κίνησης και η προώθηση της τοπικής αγοράς.

Το παραπάνω ποσό, όπως διευκρινίστηκε στη συνάντηση  θα διατεθεί τόσο για παρεμβάσεις που αφορούν την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου (αστικός εξοπλισμός, φωτισμός led, συντριβάνι, έξυπνα συστήματα πληροφόρησης, ασύρματο wi- fi στην περιοχή παρέμβασης κ.α.) που θα υλοποιηθούν μέσω του Δήμου, όσο και παρεμβάσεις ενοποίησης και αισθητικής αναβάθμισης όψεων σε 88 καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή παρέμβασης  με ενεργό ρόλο να έχει σ’ αυτόν τον τομέα το Επιμελητήριο, ενώ καλύπτονται και δαπάνες τεχνικών συμβούλων για την υποστήριξη των δύο φορέων στην υλοποίηση του έργου σε βάθος τριετίας.

Σε πρώτη φάση προέχει να ληφθούν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο και το ΔΣ του ΕΒΕ για την αποδοχή της πράξης ένταξης και της χρηματοδότησης που θα εγγραφεί στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς όπως επιμερίζεται, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή των τεχνικών συμβούλων (ένας για το Δήμο και δύο για το ΕΒΕ) καθώς και της προκήρυξης της αρχιτεκτονικής μελέτης εφαρμογής.

Από τον κ.Αλεξάκο προτάθηκε στους εκπροσώπους της εταιρείας να πραγματοποιήσουν άμεσα και μια ενημερωτική συνάντηση με τη νέα Δημοτική Αρχή και τους Δ/ντες Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου.




Total
0
Shares
Previous Article
sineperan

Κλείνει ο θερινός κινηματογράφος Καρδίτσας!

Next Article
kannabis trikala

Κατασχέθηκε πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης στα Τρίκαλα