Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκινά η αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο Π.Ε Καρδίτσας

Ξεκινά η αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών»

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από κατολισθητικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο της ΠεΕ Καρδίτσας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινόμενων Π.Ε. Καρδίτσας», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση του κράτους προς τις Περιφέρειες, εμείς συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας στοχευμένα τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5000 χλμ. του οποίου η συντήρηση περιήλθε στην Περιφέρεια, χωρίς όμως το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει και τους αντίστοιχους πόρους. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδιάτσας Βασίλη Τσιάκο και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων».

Το έργο αφορά την κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών έργων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τις καταπτώσεις γαιών και βράχων, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων. Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Το αντικείμενο του:
    • Άρση καταπτώσεων και καθαρισμός-μόρφωση τάφρου για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
    • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης.
    • Τοποθέτηση φράκτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων.
    • Επένδυση πρανών με ελεύθερο χαλύβδινο συρματόπλεγμα αγκυρωμένου περιμετρικά.
    • Επένδυση πρανών με πλήρως αγκυρούμενο πλέγμα από γαλβανισμένα συρματόσχοινα.
  2. Την θέση του:
    • Στον οδικό άξονα Μουζάκι – Γέφυρα Κοράκου.
    • Στο οδικό κύκλωμα Λίμνης Πλαστήρα και
    • Στην περιοχή της Λίμνης Σμοκόβου.

Τα σημεία και οι ακριβής θέσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορεί να γίνει αλλαγή των θέσεων ή να συμπεριληφθούν νέες.




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Next Article

Η Χρυσούλα Κατσαβριά για το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Related Posts