Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πιαλεία για την δημιουργία του «ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ»

.

Ξεκίνησαν στην Τοπική Κοινότητα Πιαλείας του Δήμου Πύλης εργασίες για την δημιουργία και εγκατάσταση του «ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ».

Η Πιαλεία, πατρίδα του Ασκληπιού, αναβιώνει το παρελθόν.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου, στην Πιαλεία μετέβη ο  Επίκουρος Καθηγητής Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Λύκας, για την υπόδειξη και τον  συντονισμό, βάσει σχεδίου, της έναρξης εργασιών, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δ. Πύλης.

Ένα όνειρο χρόνων υλοποιείται.

Οι εργασίες θα γίνουν σε τρείς ανεξάρτητους χώρους:

το χώρο των παλιών λουτρών, στο απέναντι τμήμα του Πάρκου «Ασκληπιού» και στο γειτνιάζοντα χώρο του κοιμητηρίου Πιαλείας.

Το Πάρκο αποβλέπει στην εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, την πολιτιστική ανάδειξη και την οικονομική στήριξη της ευρύτερης περιοχής. Κοινός στόχος είναι:

  • οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
  • το κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα οφέλη υγείας που προκύπτουν από τη χρήση και την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
  • οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ως επιστημονική υποστήριξη για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας (παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, εμπορία)
  • επισκέπτες φυσιολατρικού και πολιτιστικού τουρισμού.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης κ. Χρήστος Νάκος, ο κ. Τζιορτζιώτης Γεώργιος – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Γεωπονικής Υπηρεσίας του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

Votanikos kipos 4

Votanikos kipos 7




Total
0
Shares
Previous Article

Πανθεσσαλική περιοδεία του Θάνου Τζήμερου.

Next Article

"Το απίθανο Κοάλα" και "Venom" στον Κινηματογράφο Καρδίτσας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”