Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Συνάντηση με τους προέδρους και συμβούλους των ΤΟΕΒ ν. Καρδίτσας.

Στα πλαίσια του διαλόγου που πραγματοποιεί η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας με φορείς του νομού μας, έγινε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος, παρουσία των βουλευτών κ. Λάππα Σπύρου και κ. Κατσιαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλας, καθώς και του αγροτικού τμήματος του κόμματος, συνάντηση με τους προέδρους και συμβούλους των ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος, Σελλάνων, Ταυρωπού, Τιτανίου, Κρανιάς και Αγναντερού ν. Καρδίτσας. Η βουλευτής κ. Βράντζα Παναγιώτα δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

 Στη συνάντηση αυτή οι πρόεδροι των έξι ΤΟΕΒ που παραβρέθηκαν, κατέθεσαν προτάσεις πάνω στις οποίες αναπτύχτηκε γόνιμος διάλογος και προτάθηκαν λύσεις στο πλαίσιο της κατάθεσης για ψήφιση στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες, σχεδίου νόμου για ρυθμίσεις θεμάτων Ο.Ε.Β.  Τα σημαντικότερα σημεία  που τέθηκαν είναι επιγραμματικά τα εξής:

  1. Ο ρόλος και οι σχέσεις Γ.Ο.Ε.Β – Τ.Ο.Ε.Β, αρμοδιότητες, οφειλές και προβλήματα που ανέκυψαν από αυτή τη σχέση κατά τα παρελθόντα έτη και διαιωνίζονται έως και σήμερα.
  1. Θέματα εποπτείας, που αφορούν τόσο στον ορισμό του εποπτικού φορέα όσο και στη θέσπιση των κανόνων και των παραμέτρων στην άσκηση της εποπτείας.
  2. Τονίστηκαν οι δυσκολίες λειτουργίας των ΤΟΕΒ από την υποστελέχωση, προτάθηκε η απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού και η διερεύνηση δυνατότητας ένταξής του στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
  3. Αναπτύχτηκε προβληματισμός για τις οφειλές των χρηστών και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις μέσω ΟΣΔΕ
  4. Προτάθηκε να ορισθούν τελικοί αποδέκτες έργων οι ίδιοι οι ΤΟΕΒ, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα αντικατάστασης και επέκτασης των δικτύων και τέλος η επέκταση της θητείας των Διοικήσεων των ΤΟΕΒ.

Κλείνοντας η συζήτηση, συμφωνήθηκε από όλους ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου από κοινού να επιλύονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται, με κοινό γνώμονα την προκοπή του τόπου μας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου: Το βαμβάκι, «χρυσός» και για το μέλλον

Next Article

Θαυμαστή επέμβαση της Παναγίας Βασίλισσας σε παιδί στην Κρήτη!

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…