Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Διπλά εκτεθειμένοι Ν.Δ. – καναλάρχες

Η δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την αδειοδότηση των καναλιών δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγάλουμε μια σειρά καίρια συμπεράσματα.

Τι μας λέει η απόφαση;

  • Πρώτον, ότι από το ν.4339/15 τον επονομαζόμενο “νόμο Παππά”, αντισυνταγματικό είναι μόνο το άρθρο που εκχωρεί το δικαίωμα του ΕΣΡ στον υπουργό.
  • Δεύτερον, ότι η μη συγκρότηση του ΕΣΡ παραβιάζει συνταγματική διάταξη, άρα είναι υπεύθυνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ολιγώρησαν.
  • Τρίτον, ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με προσωρινές άδειες είναι παράνομη.
  • Τέταρτον, ότι πρέπει το κράτος να εισπράττει έσοδα από την παραχώρηση των αδειών, ενώ δεν τίθεται ζήτημα αριθμού αδειών.

Τα επόμενα βήματα, είναι ο αρμόδιος υπουργός να συναντηθεί με το ΕΣΡ, ώστε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα που θα ορίσει ως τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση.

Στο μεσοδιάστημα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον ορισμό του ετησίου τιμήματος που θα καταβάλλουν οι εν λειτουργία σταθμοί, περίπου 25 εκατ. ευρώ το χρόνο, βάσει των δεδομένων του διαγωνισμού.

Τώρα λοιπόν που έχουμε τα στοιχεία της απόφασης μπορούμε να πούμε ότι ο πόλεμος των καναλαρχών, με κύριο όπλο την πολύμηνη προπαγάνδα, μπορεί να κατάφερε να καθυστερήσει μια διαδικασία διαφάνειας και νομιμότητας, αλλά κάπου εδώ μπαίνει ένα τέλος, αφού, με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει, το ΣτΕ δίνει το πράσινο φως, και χωρίς αστερίσκους, να γίνει νέος διαγωνισμός.

Τα ψέματα και η προπαγάνδα της διαπλοκής τελείωσαν και η απόφαση του ΣτΕ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων είναι κυρίαρχη ευθύνη της Πολιτείας. Το ΕΣΡ υλοποιεί τους ψηφισμένους από τη Βουλή νόμους.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Συλληψη αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Next Article

Καρδίτσα: Συνεργασία Δήμου-δημοτών για την αντιμετώπιση της νέας κακοκαιρίας

Related Posts