Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νυν υπέρ πάντων …η ενότητα!!! – Του Γιώργου Κωτσού, Δημάρχου Μουζακίου, Προέδρου ΠΕΔ Θεσσαλίας

Νυν υπέρ πάντων …η ενότητα!!!
Του Γιώργου Κωτσού, Δημάρχου Μουζακίου, Προέδρου ΠΕΔ Θεσσαλίας.

kotsos-new-mouzakinewsΗ ιστορικότητα και η κρισιμότητα των στιγμών που βιώνουμε οι έλληνες το τελευταίο χρονικό διάστημα επιβάλλουν σύνεση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, ώστε να μην προωθηθούν διχασμοί και χαοτικές συνθήκες, που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να υπονομεύσουν το μέλλον της Ελλάδας και των πολιτών της.

Από την προηγούμενη εβδομάδα που μπήκε στη ζωή μας το δημοψήφισμα μέχρι και την αυριανή Κυριακή αναλώσαμε όλοι μας πολύτιμο χρόνο σε ερμηνείες, πολιτικές αναλύσεις, διαδικτυακές αναρτήσεις, γόνιμες συζητήσεις, υγιείς αντιπαραθέσεις, προκειμένου να αποκρυσταλλώσουμε σταθερή άποψη και να λάβουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τη χώρα μας στα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται μπροστά μας.

Τα δημοψηφίσματα διαχρονικά εμπεριείχαν διακυβεύματα και διλήμματα που έφεραν τον ελληνικό λαό προ των ευθυνών του, ώστε να λάβει γι’ αυτόν και τη χώρα του την καλύτερη δυνατή απόφαση. Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπου κλυδωνίζεται η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, με ορατό τον κίνδυνο εξόδου της χώρας μας από την μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρώ, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται σε εθνικό, οικονομικό, πολιτικό, ανθρωπιστικό επίπεδο.

Φρονώ, ως πολίτης και ως υπηρέτης της Αυτοδιοίκησης, ότι είναι μονόδρομος η παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και το ευρώ. Οι τοπικές μας κοινωνίες, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν δει στο πέρασμα των χρόνων τα οφέλη της Ευρώπης, μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενισχυτικά πακέτα, κλπ. Το μέλλον της Ελλάδος είναι συνυφασμένο με μια ισχυρή και ανεπτυγμένη Ευρώπη. Εξάλλου και ως νοοτροπία οι έλληνες επιθυμούμε την Ευρώπη του Πολιτισμού, της Δικαιοσύνης, της Αλληλεγγύης.

Το στοίχημά μας ως έθνος, μιας και δόθηκε στον λαό το αυτεξούσιο να αποφασίσει για την πορεία μας στην Ευρώπη, είναι να βγει από την εκλογική αυτή αναμέτρηση ενωμένος, αλώβητος, χωρίς μιζέριες και εσωτερικές έριδες, χωρίς αλληλοεξόντωση, χωρίς εμφύλιες συγκρούσεις. Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία πρέπει στις ιστορικές αυτές στιγμές να αποδείξει εμπράκτως τις αξίες της δημοκρατίας και της ενότητας.

Ας μην αφήσουμε ακρότητες και μισαλλοδοξίες να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις μας.

Ενωμένοι, με ορθή κρίση, με λογική και αξιοπρέπεια θα διαβούμε επιτυχώς και αυτή τη δοκιμασία.




Total
0
Shares
Previous Article

Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε…. όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος!!!

Next Article

Νέο Δ.Σ. στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας - Πρόεδρος ο κ. Αλεξάκος

Related Posts