Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Εμπρός…πίσω!!!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημοτικής Συμβούλου του Δ. Μουζακίου

Διαβάζοντας κανείς με προσοχή το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία καταλήγει στο συμπέρασμα, χωρίς καμιά αμφιβολία, ότι η Κυβέρνηση το εισήγαγε και τελικώς το ψήφισε, για να καθησυχάσει την εκλογική της πελατεία, που ήδη άρχισε να φυλλοροεί. Και συνάμα να τους διαβεβαιώσει, ότι η Αριστερά είναι ακόμη εδώ, προοδευτική και επαναστατική (τάχα μου, τάχα μου), που «χαϊδεύει» τους αιώνιους φοιτητές, επαναφέρει το άσυλο, κλείνει το μάτι στους αναρχικούς και μπαχαλάκηδες και εξισώνει τους πάντες με το βλέμμα προς τα κάτω!

Το νομοσχέδιο αποθεώνει τη λογική της ήσσονος προσπάθειας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ημιμάθεια, την ασχετοσύνη, επιβραβεύοντας την ανικανότητα! Συγχρόνως δε, και δεν είναι πρώτη φορά, σκοπίμως η κυβέρνηση δημιουργεί νέους διχασμούς και εμφύλιες διαφορές: οι άριστοι και οι μέτριοι, οι ικανοί και οι ανίκανοι, οι εργατικοί και οι τεμπέληδες. Πρόκειται καθαρά για επικοινωνιακούς τακτικισμούς, χωρίς ουσία, που γίνονται μόνο για τη διατήρηση της εκλογικής τους πελατείας.

Προσωπικά θα ανέμενα από την Κυβέρνηση, στο όνομα της αριστεροσύνης της και της «προοδευτικής» ιδεολογίας που μας πουλούσαν τόσα χρόνια, να προβεί στην κατάργηση των αναχρονιστικών, όπως διατυμπάνιζε παλιότερα, παρελάσεων και όχι να αλλάζει το σύστημα επιλογής σημαιοφόρων! Αλλά, βλέπετε, ο έτερος συγκάτοικος είναι ακροδεξιός και έντονα «πατριώτης», μην του χαλάσουν το χατίρι και κινδυνεύσει η καρέκλα!!! Υποκρισία και συμβιβασμοί ελέω πολιτικού κόστους! Στο βωμό της εξουσίας απαρνιούνται με ευκολία  τις αρχές και ιδέες που πρέσβευαν!

Το νομοσχέδιο υποβαθμίζει τα Πανεπιστήμια, εμποδίζει τους φοιτητές να σταθούν με εφόδια και άρτια κατάρτιση σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, επαναφέρει αναχρονιστικές απόψεις για το άσυλο. Οι Αρχές θα παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα μόνο για κακουργήματα και εγκλήματα κατά της ζωής. Στις λοιπές διαπιστωμένες παραβατικές συμπεριφορές θα συνέρχεται το πρυτανικό συμβούλιο, θα αποφαίνεται για το αδίκημα και εν συνεχεία θα καλούνται οι Αρχές! Και στο μεσοδιάστημα οι εγκληματίες θα έχουν εξαφανιστεί!!! Άβατο και άσυλο ανομίας! Επιπλέον το νομοσχέδιο καταργεί τα Συμβούλια Ιδρυμάτων και θεσμοθετεί τα Ακαδημαϊκά Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας. Θίγεται έτσι το αυτοδιοίκητο και εγείρονται ζητήματα συνταγματικότητας. Υποβαθμίζονται τα μεταπτυχιακά, περιορίζονται ειδικοί επιστήμονες και στελέχη της αγοράς, ακόμη και του εξωτερικού, να διδάξουν σε μεταπτυχιακά, αφού σε πολύ μεγάλο ποσοστό υποχρεωτικά στα προγράμματα αυτά θα διδάσκουν καθηγητές του οικείου τμήματος.

Η Ανώτατη Εκπαίδευση έχει ανάγκη από τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα τη συνδέουν με την αγορά εργασίας και την ιδιωτική οικονομία. Νομοσχέδια, που βρίθουν αναχρονιστικών αντιλήψεων και μιζέριας, πάνε την Ελλάδα πολύ πίσω. Οι θέσεις της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συγκεκριμένες: Ενίσχυση της αυτοτέλειας των ΑΕΙ, αξιολόγηση παντού, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, πάταξη της βίας και ανομίας στα ιδρύματα, σύνδεση της εκπαίδευσης και έρευνας με την παραγωγική διαδικασία, αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε να ιδρυθούν και ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Φτάνει πια με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με γενναιότητα και τόλμη οφείλουμε η νέα γενιά να υπερβούμε τα φαντάσματα έτερων δεκαετιών και να βγούμε μπροστά, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό! Όσοι εμπνέονται από τον Μαδούρο και τον Τσάβες, ας κρατήσουν την έμπνευση για τον εαυτό τους! Πειράματα με το μέλλον της Χώρας μας  δεν ανεχόμαστε!




Total
0
Shares
Previous Article

Η μάχη για το άρθρο 16 και η καμένη Αθήνα

Next Article

Αποκατάσταση και συντήρηση για τον οδικό άξονα Μεταμόρφωση, Βλοχός, Κεραμίδι

Related Posts