Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας: Απάντηση στο δημοσίευμα ”Διαρκής ο αγώνας ενάντια στη φασιστική απειλή”

 

Απάντηση στο δημοσίευμα της 19ης Σεπτεμβρίου του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ”Διαρκής ο αγώνας ενάντια στη φασιστική απειλή”

Είναι να αναρωτιέται κανείς για τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ περί φασισμού και φασιστικής απειλής, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μια ενέργεια την οποία η Νέα Δημοκρατία είχε καταδικάσει απερίφραστα όπως άλλωστε κάνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση με βάση το σκεπτικό ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Και το ίδιο ισχύει και για κάθε επίθεση εναντίον οποιουδήποτε από οποιονδήποτε, όπως και στην περίπτωση που περιγράφεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αυτή του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ το περασμένο Σάββατο, από ακροδεξιά στοιχεία.

Πάλι επιλεκτική μνήμη από την πλευρά της Κυβέρνησης. Οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ οφείλουν σήμερα κιόλας να εξηγήσουν στους πολίτες τα αίτια της πρωτοφανούς καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής. Μιας δίκης που θα είχε ολοκληρωθεί πια σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Ας αφήσουν τις αστείες δικαιολογίες και ας μας εξηγήσουν γιατί εδώ και πέντε χρόνια – εκ των οποίων σχεδόν τα τέσσερα είναι αυτοί κυβέρνηση- η πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση εκκρεμεί.

Οι πολίτες ξέρουν ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξουν την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εργαλειοποιώντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ αποπειράθηκαν μαζί της να επιβάλλουν και την απλή αναλογική. ”Δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι” είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής. Για να μην αναφερθούμε στην εντελώς ”τυχαία” αποφυλάκιση Κασιδιάρη λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα.

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι. Η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη, το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη είναι μηδαμινό. Και πώς να μην είναι άλλωστε; Όταν ο ίδιος ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας, συμβούλευε τους πολίτες να κάνουν τους κοιμισμένους αν μπουν ληστές στα σπίτια τους. Τι έχει να μας πει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα; Όταν προχθές ακόμη τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στην Ιρανική Πρεσβεία, με την κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το θέμα με ”δυσμενείς” μεταθέσεις του φρουρού της Πρεσβείας και του αρμόδιου αστυνομικού διευθυντή; ‘Ετσι αντιμετωπίζονται αυτές οι υποθέσεις; Έτσι αντιμετωπίζονται τα περιστατικά όπου οι αντιεξουσιαστές, χώρος προσφιλής στον ΣΥΡΙΖΑ – δημιουργούν επεισόδια όπου και όποτε τους αρέσει, με την αστυνομία απλό παρατηρητή;Για τη δική του ασφάλεια ο κ. Τσίπρας επιστράτευσε στη Θεσ/νικη χιλιάδες αστυνομικούς, για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους δεν φτάνουν όμως.

Και φυσικά δεν είναι να ξεχνά κανείς τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου. Νόμος, που όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσ/νικη, κατάντησε τις πόρτες των φυλακών περιστρεφόμενες πόρτες ξενοδοχείου, όπου μπορεί ο καθένας να μπαίνει και να βγαίνει ελεύθερα. Νόμος που δίνει κατ επανάληψη και με προκλητικό τρόπο άδειες στον καταδικασμένο για έντεκα δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα! Αυτό είναι το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ για την απονομή δικαιοσύνης.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν χρειάζονται κροκοδείλια δάκρυα. Τόλμη και αποφασιστικότητα χρειάζεται για αλλαγές που θα δημιουργήσουν ένα κράτος όπου οι πολίτες δεν θα είναι έρμαια στις ορέξεις ληστών, αντιεξουσιαστών και μπαχαλάκηδων. Κι ας μη βλέπουν παντού φαντάσματα. Ας δουν τα πεπραγμένα τους κι ας μη μιλάνε ” στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί”.

Γραφείο Τύπου ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Αναστάτωση στη Γελάνθη για την κατεδάφιση αίθουσας δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου

Next Article

Θύμα βανδάλων η κεντρική πλατεία Μουζακίου και η νέα παιδική χαρά

Related Posts