Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΝΟΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Κατάφωρη αδικία! Η Καρδίτσα και πάλι στο περιθώριο

.

Από τον  περασμένο Ιούλιο ακόμη είχαμε επισημάνει ως ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας την προχειρότητα και τον απαράδεκτο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας που υποβάθμιζε την Καρδίτσα σε ότι αφορά στη λειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών. Και τώρα η χαριστική βολή με τη μετακίνηση του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στα Τρίκαλα.

Στη σύσκεψη που έγινε το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου και στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης , κοινωνικοί φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης , οι μόνοι που έλαμψαν δια της απουσίας τους ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , επικαλούμενοι φόρτο εργασίας. Σε δεύτερη σύσκεψη που έγινε λίγες μέρες αργότερα ήταν παρόντες οι δύο από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές , οι οποίοι άφησαν να εννοηθεί ότι βρίσκονταν σε επαφή με τον κ.  Γαβρόγλου και πως υπάρχει ‘’ευήκοος ους’’ από την πλευρά του. Τότε κατατέθηκε πρόταση που περιέλαμβανε τα εξής:

  1. Την  παραμονή του τμήματος Διατροφής και Διατροφολογίας στην Καρδίτσα στην αδιαίρετη μορφή του.
  2. Την ανωτατοποίηση των τμημάτων Δασοπονίας και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, με πρόγραμμα σπουδών που θα συμφωνήσουν και τα δύο τμήματα και με κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
  3. Την διατήρηση της πρότασης του υπουργείου Παιδείας για ίδρυση τμήματος Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.
  4. Την δημιουργία σχολής με έδρα την Καρδίτσα και τίτλο Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας, που θα απαρτίζεται από την Κτηνιατρική, την Διατροφή και Διαιτολογία, την Τεχνολογία Τροφίμων και το νέο Τμήμα Δημόσιας Υγείας.

Και τώρα το υπουργείο Παιδείας δίνει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπου η Καρδίτσα :

Θα είναι η μόνη που δεν θα έχει έδρα σχολής , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ακαδημαική της αυτονομία, ενώ Βόλος και Λάρισα θα έχουν τρεις έδρες και Λαμία ,Τρίκαλα από μία.

Χάνει δύο σημαντικά τμήματα, τα οποία προσέλκυαν το ενδιαφέρον των σπουδαστών, όπως το Διατροφής και Διαιτολογίας με περίπου 900 ενεργούς φοιτητές και με εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές και διεθνή αναγνώριση.

Χάνει επίσης το αξιοζήλευτο και με μεγάλη απήχηση στην αγορά εργασίας τμήμα Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, το οποίο συγχωνεύεται με το τμήμα Δασοπονίας , ενώ ο εργαστηριακός του εξοπλισμός θα αποτελέσει τον πυρήνα για ένα διετές τμήμα τύπου ΙΕΚ  με αμφίβολη βιωσιμότητα.

Το περασμένο Σάββατο σε συνέντευξη τύπου ( όπου όμως δεν κλήθηκαν όλοι οι φορείς του νομού) τονίστηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη για άμεση αντίδραση στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού θα πρέπει να πάρουν επιτέλους πρωτοβουλία και να τοποθετηθούν άμεσα διότι είτε αδιαφόρησαν, είτε ξεγελάστηκαν από τον  ίδιο τους τον υπουργό. Το ΝΑΙ  σε όλα που είπαν μέχρι τώρα, δεν μπορεί να συνεχιστεί ‘’πουλώντας ‘’ την Καρδίτσα για να μην δυσαρεστήσουν την ηγεσία τους.

Από την άλλη ως ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας τασσόμαστε υπέρ της πρωτοβουλίας των δημάρχων Καρδίτσας, Σοφάδων, Μουζακίου, Παλαμά, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας, για τη σύγκληση σύσκεψης όλων των φορέων του νομού και άμεση συνάντηση με τον υπουργό, αλλά και μαζική μετάβαση στην Αθήνα την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, αν τελικά αυτό ψηφιστεί.

Η Καρδίτσα δεν μπορεί να μένει στο περιθώριο και ουραγός των εξελίξεων. Και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για μας. Η Κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι σε όσα σχεδιάζει με στόχο τον παραγκωνισμό και την υποβάθμιση του νομού Καρδίτσας.

Γραφείο Τύπου ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας

Βασίλης Ακρίβος

Τομεάρχης Παιδείας




Total
0
Shares
Previous Article

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου

Next Article

Κατώτερος των περιστάσεων ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ