Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΝΟΔΕ Καρδίτσας: Είστε μάλλον βαθιά νυχτωμένοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Απάντηση στο δημοσίευμα του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας “Επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στην Καρδίτσα: κινδυνολογία και καταστροφολογία”

‘Εχουν χάσει το μπούσουλα στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι πια ολοφάνερο. Ότι δεν συμφέρει την κυβέρνηση είναι κινδυνολογία και καταστροφολογία. Ότι λένε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι ψέμα και μόνο οι δικές τους δηλώσεις αλήθεια. Αυτό ακριβώς καταλογίζουν και στον κ. Σταϊκούρα για τα όσα είπε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα.

Και ξεκινάμε από τις συντάξεις και την δήθεν περικοπή τους, όπως λένε ότι η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται. Ξεχνούν ότι υπάρχει δικαστική απόφαση με την οποία κρίνεται παράνομη η κατάργηση των δώρων και η περικοπή των συντάξεων. Η πληροφορία αυτή όμως δεν ευσταθεί καθώς η απόφαση έχει ληφθεί σε συμμόρφωση με την αντίστοιχη του ΣτΕ, καθώς το τελευταίο δεν έχει λάβει απόφαση για την 13η και 14η σύνταξη, αλλά μόνο για τους ενστόλους, τα αναδρομικά των οποίων είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει η διοίκηση.

Ξεχνούν επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ οι ίδιοι έκαναν εμπόριο ευαισθησίας όλα αυτά τα χρόνια και τελικά εξαφάνισαν το ΕΚΑΣ, έκοψαν έως και 40% τις συντάξεις για όσους βγήκαν στη σύνταξη μετά το 2016 και τελικά ψήφισαν δύο φορές νέες περικοπές για το 2020. Και όταν η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία το καλοκαίρι για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη η κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμη και να τη συζητήσει.

Επιπλέον κάνουν τώρα λόγο για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας!!! Αυτό λέγεται ΘΡΑΣΟΣ. Η Ελλάδα, σε αντίθεση με όλες τις χώρες που πέρασαν οικονομική κρίση είναι η μόνη που παραμένει εκτός αγορών. Και δυστυχώς έχει εισέλθει σε ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο. Και όσο και αν η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το υπερπλεόνασμα η αλήθεια είναι ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η οικονομία δεν μπορεί να ανακάμψει. Το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, όπου:

1. Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υστερούν κατά 1,2 δις ευρώ έναντι του στόχου που είχε τεθεί.

  1. 460 εκ. ευρώ που θα προορίζονταν μεταξύ άλλων και για τους νέους συνταξιούχους έχουν παρακρατηθεί με τη σκόπιμη αναβολή χορήγησης νέων συντάξεων.
  2. Οι επιστροφές φόρων υστερούν κατά 500 εκ. ευρώ σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Τα στοιχεία αυτά καθώς και οι αποκαλύψεις ότι για μια σειρά εταιρειών προκύπτουν ξαφνικά χαοτικές αποκλίσεις στα απολογιστικά τους στοιχεία είναι ανησυχητικά. Και ο κ. Σταϊκούρας – πριν ακόμη έρθει στην Καρδίτσα – μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τον τομεάρχη οικονομίας κ. Σκρέκα είχε επισκεφθεί την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, για να ζητήσει ενημέρωση.

Ας βάλουν μυαλό εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κι ας μην “πανηγυρίζουν” για τις αποτυχίες τους. Η μόνη επιτυχημένη τους πράξη θα είναι να προκηρύξουν άμεσα εκλογές.

Για το γραφείο τύπου ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας

Λάμπρος Τσιούκης




Total
0
Shares
Previous Article

Καταυλισμοί της ντροπής από επαγγελματίες ανθρωπιστές!

Next Article

Την Πέμπτη 18/10 η παρουσίαση του βιβλίου «Φίλιππος Β΄, ο μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων»

Related Posts