Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Να εμπνεύσουμε, να ενώσουμε, να κερδίσουμε ξανά!

Τσιάρας Κωνσταντίνος

 

του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Η εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου αποτύπωσε στον εκλογικό χάρτη αυτό που εδώ και πολλούς μήνες αποτελεί κοινή αντίληψη των πολιτών. Ότι δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία είναι, πλέον, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας και οι προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οριστική έξοδο από την κρίση είναι, πια, πλειοψηφικές στην ελληνική κοινωνία.

Παρά το πρωτοφανές εύρος της, όμως, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, δεν είναι μόνο εκλογική. Είναι πρωτίστως στρατηγική. Μια σαρωτική επικράτηση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που σηματοδοτεί ουσιαστικά, την οικοδόμηση μιας νέας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας στο πλευρό του επόμενου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εκλογικού αποτελέσματος, άλλωστε, είναι αποκαλυπτικά. Παρά την τοξική ρητορική του διχασμού, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να οικοδομήσει γέφυρες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ έχτιζε συστηματικά τείχη. Και ένωσε όλους τους Έλληνες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ χάραζε οργανωμένα διαχωριστικές γραμμές. Στις νέες ηλικίες και ιδίως στους νέους ψηφοφόρους που απέδειξαν τελικά, πως η Νέα Δημοκρατία είναι ο γνήσιος εκφραστής της προόδου απέναντι  στην αναχρονιστική στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των εργαζομένων, οι οποίοι έκλεισαν τα αυτιά τους στις Σειρήνες του λαϊκισμού και γκρέμισαν τους μύθους που επιμελώς προσπαθούσε να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά δικαιώματα. Στους συνταξιούχους, που απέδειξαν με την ψήφο τους ότι ουδόλως πείστηκαν από τις παροχές της τελευταίας στιγμής που ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε 13η σύνταξη.

Στην πορεία για τις εθνικές κάλπες, δεν θα επαναπαυτούμε στις δάφνες της μεγάλης επιτυχίας της 26ης Μαΐου. Δεν θα παρασυρθούμε σε μια ανέξοδη παροχολογία, ούτε θα ακολουθήσουμε τη διχαστική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, θα επικοινωνήσουμε σε κάθε γωνιά της πατρίδα μας και σε κάθε πολίτη χωριστά το δικό μας, θετικό αφήγημα για την οικονομία και την κοινωνία μας. Για την Υγεία και την Παιδεία. Για την αποκατάσταση των αδικιών στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Για την αξιοπιστία των θεσμών. Για τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες και τις προκλήσεις, που ενώνουν το Έθνος μας. Θα διεκδικήσουμε με αυτοπεποίθηση την θετική ψήφο των πολιτών πάνω στο δικό μας ρεαλιστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα δώσει ανάσες στην επιχειρηματικότητα. Που θα προσελκύσει νέες επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Στην πορεία προς τις εκλογές, θα αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και όσα μας πλήγωσαν τα τελευταία χρόνια. Θα μιλήσουμε καθαρά για το μέλλον. Και θα υπηρετήσουμε αταλάντευτα μια εκλογικά δικαιωμένη επιλογή. Να εμπνεύσουμε, να ενώσουμε, να κερδίσουμε, ξανά!




Total
0
Shares
Previous Article
ntourva paraskevi

Δήλωση Παρασκευής Χ. Ντούρβα, επικεφαλής του Συνδυασμού "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ"

Next Article
Εσπερινό Γυμνάσιο Καρδίτσας

Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας