Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Να αλλάξει στο ορθό η απόφαση 164 /2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, στις 29/6/2016, στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης,  ζητήθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να αποφασίσουν σχετικά με την αίτηση της εταιρείας ENERTEC.

Η εν λόγω εταιρεία ζητούσε άδεια να εγκαταστήσει ανεμολογικό ιστό, στη θέση Προφήτης Ηλίας Οξυάς, για να μετρήσει το αιολικό δυναμικό της περιοχής και τη δυνατότητα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή αυτή.

Το Τοπικό Συμβούλιο Οξυάς με την αριθ.5/2016 απόφασή του, αποφάσισε να δώσει την σύμφωνη γνώμη και να δεχτεί την αίτηση της Εταιρείας ENERTEC για εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού ύψους 40 μέτρων για ένα (1) έτος στη θέση Προφήτης Ηλίας του χωριού τους και σε αντάλλαγμα θα δώσει στο χωριό μία Παιδική Χαρά πλήρως εξοπλισμένη και θα αναλάβει την υποχρέωση να καλύψει τα έξοδα σοβατίσματος του υπογείου του Κοινοτικού Γραφείου.

Στη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαμορφώθηκε τελικά μια πρόταση από εμένα, που τόνιζε τα εξής :

  1. Η άδεια να δοθεί αυστηρά για ένα ( 1 ) χρόνο.
  2. Να κατατεθεί από την εταιρεία ENERTEC  τεχνική μελέτη/περιγραφή  για το έργο που θα γίνει στο χώρο εγκατάστασης.
  3. Να τηρηθεί η νομιμότητα της παραχώρησης της έκτασης.
  4. Να δοθούν στις υπηρεσίες του Δήμου μας τα δεδομένα και οι παρατηρήσεις που θα συλλεχθούν.
  5. Να τηρήσει η εταιρεία τις υποσχέσεις προς το Τοπικό Συμβούλιο για τα ανταλλάγματα στο χωριό.

Η πρόταση λοιπόν αυτή τέθηκε στο Συμβούλιο για ψήφιση και τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Για την ακρίβεια όσων αναφέρω, υπάρχει και το σχετικό βίντεο από τη βιντεοσκόπηση της συνεδρίασης από το mouzakinews.gr.

Με έκπληξη όμως διαπίστωσα ότι η επίσημη απόφαση του ΔΣ που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι  τελείως διαφορετική από αυτή που ψηφίστηκε στο ΔΣ. Είναι ασαφής, μη δεσμευτική για όλα όσα ψηφίσαμε και αφήνει πολλά περιθώρια στην εν λόγω εταιρεία να μην τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Για ποιο λόγο άραγε έγινε αυτό ; Από αμέλεια ; Από σκοπιμότητα ;

Επειδή την ημέρα της συνεδρίασης αρκετοί δημότες της Οξυάς αντέδρασαν στα  σχέδια της εταιρείας και στις δεσμεύσεις προς αυτή από τη δημοτική αρχή, θεωρώ απαραίτητο να διορθωθεί άμεσα στο ορθό η απόφαση και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό ίχνος υποψίας ότι κάποιος ή κάποιοι στρεβλώνουν τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων , όπως το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θωμάς Καλαμπαλίκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Παράταση μέχρι και την Δευτέρα 18/7/2016 για τις φορολογικές δηλώσεις

Next Article

"Γιορτή ρόκας" από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…
Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…