Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νίκος Μιχαλάκης: «Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είναι ένα ναι στην ιδέα μιας νέας Ευρώπης»

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: «Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είναι ένα ναι στην ιδέα μιας νέας Ευρώπης»

Μ΄αφορμή το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Μιχαλάκης δήλωσε τα εξής :

Mixalakis«Απ’ τις κάλπες του περασμένου Γενάρη αυτό που αναμφίβολα ακούστηκε ήταν ένα βροντερό όχι στην πολιτική της μνημονιακής ύφεσης και αποδοκιμασίας των κοινωνικών και οικονομικών αδιεξόδων της. Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την εντολή να διαπραγματευτεί μέσα στα πλαίσια των νομικών δεσμεύσεων που είχαν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μάλιστα, όπως ωμά είχαν παραδεχτεί στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καν να τις διαβάσουν, ωστόσο αυτές βάραιναν και βαραίνουν τη συνέχεια του κράτους. Η κυβέρνηση έκανε τη διαπραγμάτευση με ήθος, ειλικρίνεια, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις πιο συντηρητικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις στην Ευρώπη για μια συμφωνία αξιοπρέπειας και προοπτικής που θα ξανάδινε στον λαό την ελπίδα προστατεύοντάς τον από τις επιβουλές του κεφαλαίου και ανοίγοντας του νέους δρόμους προοπτικής και ανάπτυξης.

Συναντήσαμε έναν τοίχο αδιαλλαξίας και υπεροψίας των εταίρων και την επιμονή να ακολουθήσουμε μια πολιτική που θα οδηγούσε στην ολοκληρωτική καταστροφή της κοινωνίας προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία των κερδών και όχι των κοινωνικών αναγκών. Ο πρωθυπουργός μας έκανε βήματα συμβιβασμού που όμως δεν έγιναν αποδεκτά και στο τελεσίγραφό τους έδωσε την απάντηση πως οι απαιτήσεις τους υπερβαίνουν την εντολή που έλαβε. Δε θα μπορούσε ποτέ μια αριστερή κυβέρνηση να υπογράψει την καταδίκη του λαού της, αποδεχόμενη μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση ΕΚΑΣ, ομαδικές απολύσεις, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων για να επιτευχθεί το πλεόνασμα και πολλές άλλες αντίστοιχες προτάσεις.

Το παράλογο των απαιτήσεων, οι εκβιασμοί και οι παρεμβάσεις τους σε σχέση με το δημοψήφισμα αποκαλύπτουν τελικά πως στόχος των δανειστών δεν είναι άλλος από το να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση, γιατί τους χαλά τη συνταγή του μονόδρομου και γιατί ακόμη θέλουν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό που τόλμησε να διεκδικήσει ένα διαφορετικό μέλλον. Δεν αρέσει αυτό σε μια Ευρώπη που προσπαθεί να ακυρώσει τη βούληση ενός λαού και επιτρέπει την κυριαρχία των τραπεζών και των τοκογλύφων καταργώντας τα εργατικά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Προσπαθούν λοιπόν με νύχια και με δόντια να αποσπάσουν το ναι του λαού που ουσιαστικά αποτελεί μια επιβράβευση αυτής της Ευρώπης κι ένα συγχωροχάρτι στις πολιτικές που είναι υπεύθυνες για τις χιλιάδες αυτοκτονίες , την ανεργία, τη φτώχεια, τη μετανάστευση
Φοβούνται ότι με το ΟΧΙ του λαού αυτήν την Ευρώπη μπορούμε να την αλλάξουμε και να την κάνουμε και πάλι κοινό σπίτι των λαών της. Γιατί εμείς δε δεχόμαστε ότι σ΄αυτήν την Ευρώπη μπορεί να υπάρχουν ιδιοκτήτες και φιλοξενούμενοι, χώρες- αποικίες χρέους με μειωμένη εθνική κυριαρχία, προτεκτοράτα που ζουν υπό καθεστώς υπαγορεύσεων με υποθηκευμένο τον δημόσιο πλούτο τους.

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η Ευρώπη αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας, όμως σ΄αυτήν την Ευρώπη πρέπει να επανέλθει η δημοκρατία, η ευημερία και η αναπτυξη για όλες τις χώρες της.

Υπάρχει διέξοδος αν πραγματικά θέλουν μια συμφωνία. Ένα ΟΧΙ του Ελληνικού λαού θα βοηθήσει πάρα πολύ να δεχτούν μια συμφωνία που δε θα μας καταδικάζει, αλλά θα δίνει μια προοπτική εξόδου από την κρίση και ανάπτυξης της χώρας, σε μια κατεύθυνση που να εξυπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και που θα σπάσει τον φαύλο κύκλο των πολιτικών του τρόμου προς όφελος των λαών ολόκληρης της Ευρώπης και του κόσμου.

Με το ΟΧΙ μας την Κυριακή δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη να διαλύσει τα γκρίζα σύννεφα και να ξαναγίνει η Ευρώπη της αλληλεγγύης και του σεβασμού των δικαιωμάτων και των επιθυμιών των πολιτών, και να αποκαταστηθεί η Δημοκρατία έναντι των δογμάτων των μη θεσμικών ελίτ.

Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής είναι ένα όπλο για μια νέα Ευρώπη

Καλώ όλους τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες στην συγκέντρωση του ΟΧΙ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, την Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
2-07-15




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Αγοραστός: «Ναι στην ενότητα, ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ»

Next Article

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας