Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέο σύγκρουση ΙΧ με αγριογούρουνο στην περιοχή μας

 

00.20 π.μ…Ο οδηγός αμέριμνος κατευθύνεται, με την μειωμένη ταχύτητα των 40 χιλ την ώρα λίγο έξω από το Καππά Καρδίτσας προς Μουζάκι.

Και άξαφνα βλέπει …ένα αγριογούρουνο, διόλου ευκαταφρόνητων διαστάσεων, να έρχεται καταπάνω του. Το ζώο διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα και έπεσε με τρομακτική δύναμη στην πλευρά του οδήγου με σημείου κρούσης την πόρτα και την ρόδα του οχήματος, προξενώντας μεγάλες υλικές ζημιές και απίστευτο σοκ στον ανυποψίαστο  οδηγό.

Η συγκεκριμένη περιοχή -συζητώντας με κυνηγούς- είναι πλέον «πέρασμα» των ζώων. Και δυστυχώς δεν υπάρχουν στο σημείο προστατευτικές μπάρες ούτε φωταγώγηση ή και ακόμα κάποια πινακίδα που να προειδοποιεί τους αδαείς οδηγούς για την διέλευση των μεγαλόσωμων αυτών ζώων.

Το συμβάν δεν είναι το πρώτο που έλαβε χώρα στην περιοχή. Αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα περίπου δέκα που συνέβησαν μέσα στα δύο τελευταία χρόνια τα τέσσερα εκ των οποίων καταγράφησαν με μεγάλες υλικές ζημιές. Ο πληθυσμός των ζώων αυξήθηκε δραματικά τα τελευταία έτη με αποτέλεσμα να δρούν ανενόχλητα και ανεξέλεγκτα προκαλώντας πάρα πολλές ζημιές σε σπαρτά και αγροτικές περιουσίες.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την αστυνομία και θα κινηθούν όλες οι απαιτούμενες και νόμιμες διαδικασίες από την ασφαλιστική εταιρία του οδηγού. Ευτυχώς ούτε και αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα, όμως αν δεν παρθούν μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών ή την ελάττωση του αριθμού των ζώων, την επόμενη φορά, ίσως κάποιος να μην σταθεί τόσο τυχερός μέσα στη ατυχία του….

Αρνούμαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν λύσεις, δράσεις και προτάσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και ότι θα φτάσουμε να χρειαστούμε βοήθεια από τους κυνηγούς της περιοχής ανακράζοντας αγανακτισμένοι…

ΚΥΝΗΓΟΙ  ΠΑΡΤΕ  ΤΑ …ΟΠΛΑ ΣΑΣ..!!!!!!!!!

Ιωάννα Κρίκου

IMG 20180907 104141

received 2010569829233988

received 456754941482484

received 1199031680249793




Total
0
Shares
Previous Article

Α.Σ. Αργιθέας - Άρης Φιλίας για την Α' φάση του κυπέλλου

Next Article

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου

Related Posts

epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…