Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα” στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας (φωτο-video)

Με άλλη μία καταπληκτική εμφάνιση των “Νέων Μουσικών Χωρίς Σύνορα”, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Παγγούρα και ερμηνευτές τους Ιορδάνη Καρακασίδη, Τάσο Σιδηρόπουλο και Εύη Σιαμαντά, συνεχίστηκε το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Μια μοναδική βραδιά με έντεχνο ελληνικό τραγούδι και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο της πισίνας στο Mouzaki Palace. Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα Φορέων και Παραγόντων του Δήμου Μουζακίου πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων στο Μουζάκι.


Δείτε περισσότερα video εδώ

Η ορχήστρα “Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα” ήταν μια ιδέα της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου Κορτέσσας Κεραμάρη. Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε έπειτα από δικής της παρότρυνση αλλά και των νέων μουσικών που αναζητούσαν μια στέγη και μια αγκαλιά για να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες. Σκοπός της ορχήστρας είναι να δίνει στους νέους ανθρώπους την ευκαιρία να καλλιεργούν και να ανακαλύπτουν τις μουσικές τους δυνατότητες μέσα από συλλογική δουλειά.

Η Ορχήστρα πραγματοποιεί συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έτσι τα παιδιά της ορχήστρας, με την μουσική τους δίνουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα η Ορχήστρα πραγματοποίησε τις εξής συναυλίες: Φιλανθρωπική Συναυλία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το συσσίτιο του Ναού, Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική Συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο υπό την Αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, Φιλανθρωπική Συναυλία στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αριστοτέλειον για το ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Αγ. Παντελεήμων, φιλανθρωπική Συναυλία για το σύλλογο “Aμυμώνη”, συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Σοχού υπό την αιγίδα των ενοτήτων Σοχού – Βερτίσκου και Πολιτισμού του Δήμου Λαγκαδά, φιλανθρωπική συναυλία στο ξενοδοχείο Hyatt που διοργανώνει το περιοδικό I adore my mommy.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Ελένη Παγγούρα
Ενορχήστρωση : Αντρέας Τσιμπανογιάννης
Ερμηνευτές: Ιορδάνης Καρακασίδης – Τάσος Σιδηρόπουλος
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΥΗ ΣΙΑΜΑΝΤΑ

33o_festival_1

33o_festival_6

33o_festival_2

33o_festival_4

33o_festival_3

33o_festival_5

Το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή τους.

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

HOTEL MOUZAKI PALACE, SNACK BAR Ο ΙΤΑΛΟΣ, HOTEL ARNI DOMOTEL, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΥΡΚΗΣ, HOTEL KIERION, HOTEL THESSALIKON GRAND, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, HOTEL ASTRON, HOTEL AVRA, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΛΙΘΙΝΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, RESTAURANT ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ




Total
0
Shares
Previous Article

3η Γιορτή Ρόκας από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

Next Article

Στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απόδημων Θεσσαλών ο κ. Παπαστεργίου