Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέες Προσθήκες στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

Ανακοίνωση του Αστυνομικό Μουσείου Καρδίτσας:
astynomiko mouseio

Ανακοίνωση του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας:

«O συντοπίτης μας κ. Σωτήριος Κουκούλης, απόστρατος της Ελληνικής Χωροφυλακής, προσέφερε πρόσφατα στο Αστυνομικό μας Μουσείο μία (1) επίσημη στολή Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, δύο (2) στολές Δοκίμου Υπαστυνόμου, καθώς και εξαρτήματα Τροχονόμου.

Ο κ. Απόστολος Κωστόπουλος, επίσης Καρδιτσιώτης στην καταγωγή και γιος του ηρωικά πεσσόντος στο Ύψωμα 731 της Β. Ηπείρου, κατά το έπος του ᾽40, Δημοσθένη Κωστόπουλου Δεκανέα του 51ου Συντάγματος Πεζικού του αποσπάσματος ΔΑΒΑΚΗ, προσέφερε μία (1) πιστολοθήκη  της κατοχικής περιόδου και τέσσερα (4) βιβλία με τίτλους: Στο καταφύγιο του Συνταγματάρχη της Ε.Β.Χ.Το ελληνικό Αστυνομικό πρόβλημαΗ δράση της Χωροφυλακής κατά τα έτη 1941-1950Εκτελεσθέντες και μαρτυρήσαντες κληρικοί (1941-1949) και έναν Τόμο του έτους 1962 με περιοδικά της Αστυνομίας Πόλεων «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ».

Oι ανωτέρω δωρητές επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μουσείο συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Σωτήριο Κωτούλα και Νικόλαο Βλάχο, ο οποίος ευγενώς δώρισε για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας την πρόσφατη μελέτη του για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.  Ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου κ. Δημήτριος Καλλιαντζής ευχαρίστησε τους παραπάνω φίλους για τις ευγενείς προσφορές τους και ως αντίδωρο ευγνωμοσύνης τους προσέφερε αναμνηστικά του Μουσείου».




Total
0
Shares
Previous Article
kinhmatografikh lesxh trikalon

Εικόνες του κόσμου στις οθόνες της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων

Next Article
theoni

Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ: Η ιστορία πίσω από το «θαυματουργό» νερό