Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέες «έξυπνες» εφαρμογές για οχήματα και ηλεκτρικό ρεύμα στον Δ. Τρικκαίων

Εξοικονόμηση χρημάτων και έλεγχος διαδρομών
trikala diadromes eksipnes slide

 Εξοικονόμηση χρημάτων και έλεγχος διαδρομών, ο διπλός στόχος του Δήμου Τρικκαίων για τα οχήματα του Δήμου. Η αγγλική ορολογία είναι fleet management, δηλαδή διαχείριση – οργάνωση – διοίκηση του στόχου οχημάτων. Και σε αυτό ακριβώς εργάζεται τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων, βελτιώνοντας από το 2015 την επίβλεψη της κίνησης των οχημάτων, προσθέτοντας αξία στις εφαρμογές της «έξυπνης πόλης».

Το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2019 παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων από τους υπεύθυνους της εταιρείας Dot Soft, ένα νέο εργαλείο – πλατφόρμα διαχείρισης στόλου. Ο διευθύνων σύμβουλος της εκ Θεσσαλονίκης εταιρείας κ. Τάσος Μάνος και ο εμπορικός διευθυντής κ. Χάρης Γκουλιός παρουσίασαν στους αντιδημάρχους κ.κ. Βασιλένα Μητσιάδη και Γιώργο Ζιώγα, τα οφέλη από τη νέα αυτή πλατφόρμα.

Ουσιαστικά, όπως εξήγησαν και σε στελέχη διαφορετικών υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, με την ολοκληρωμένη διαχείριση, υπάρχει αναλυτική, σαφής, με υπαρκτά δεδομένα και σε βάθος χρόνου, εικόνα της κατάστασης κίνησης των οχημάτων. Αυτή η εικόνα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων και για τα πάσης φύσης οχήματα που απασχολούνται σε έργα. Στόχος, να γίνεται ορθολογική διαχείριση της κίνησης οχημάτων, με οφέλη στην εξοικονόμηση πόρων και στον προγραμματισμό επισκευών.

Η ίδια εταιρεία συνεργάζεται από καιρό με τον Δήμο Τρικκαίων και σε δεύτερο πρόγραμμα της πλατφόρμας της «έξυπνης πόλης». Πρόκειται για την πραγματική εικόνα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και των πόρων για αυτή. Με το εν λόγω εργαλείο, ο Δήμος Τρικκαίων «διαβάζει» την πορεία των καταναλώσεων και μπορεί να αξιοποιήσει τα δεδομένα για νέες δράσεις και εφαρμογές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αξιοποιήσεων, το είδος των φωτιστικών LED που θα εγκατασταθούν, η διακρίβωση των αιτιών πιθανής αυξημένης κατανάλωσης, η ανάγκη μείωσης ή άλλων παρεμβάσεων σε συγκεκριμένους τομείς κ.α.

Με αυτές τις εφαρμογές, «αόρατες» για τον πολίτη αλλά χρήσιμες στις υπηρεσίες, η Smart Trikala επιτελεί τον στόχο, να χρησιμοποιείται η τεχνολογία προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

  Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


trikala diadromes eksipnes




Total
0
Shares
Previous Article
oaed slide

ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Προκήρυξη ειδικοτήτων για την πρόληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

Next Article
tsiakos Karditsa adedy

Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου με κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ