Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα πρόσωπα στην πολιτική

 

Η δημοκρατία ως γνωστό από τα αρχαία χρόνια απαιτεί ενεργούς πολίτες και όχι απαθείς, αδρανείς και ουδέτερους πολίτες. Θέλει πολίτες που συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες, που καθιερώνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Οι νέοι, το πιο ζωτικό κομμάτι κάθε κοινωνίας πρέπει να πρωτοστατούν στην πολιτική. Μόνο μέσω της πολιτικής μπορεί να καταπολεμηθεί κατά γενική ομολογία η νοσηρή πλευρά του πολιτικού και διεφθαρμένου κατά πολλούς συστήματος. Μόνο μέσω της υγιούς πολιτικής μπορεί ο καθένας μας να προσφέρει στο τόπο του και να συμβάλει και αυτός στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Άλλος τρόπος δεν υπάρχει από την ένταξη των νέων στα κόμματα. Μέσα λοιπόν από την ένταξη τους στα κόμματα και την εν γένει πολιτικοποίηση τους, οι νέοι μπορούν να εκφραστούν, να συνεργαστούν με τους συμπολίτες τους και να συμβάλουν και αυτοί στην αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Άλλωστε, Οι πολιτικοί προέρχονται από την κοινωνία. Από εμάς εκλέγονται σύμφωνα με την αρχή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Το πολιτικό σύστημα σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι γενικά αποδεκτό πως χρήζει ανανέωσης. Μέσα, λοιπόν, από την πολιτικοποίηση οι νέοι μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, να αποτελέσουν ενεργά μέλη της κοινωνίας, να συμμετέχουν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την πολιτικοποίηση και κατά επέκταση την κομματικοποίηση έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ζωή και τις συνθήκες διαβίωσης τους. Μέσα λοιπόν από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία στους νέους!

Περαιτέρω, η κοινωνία, βέβαια, θέλει πολίτες που νοιάζονται για το κοινωνικό γενικό συμφέρον καθώς έτσι ικανοποιείται και το ατομικό. Ιδίως σήμερα όλο και περισσότερο σκεφτόμαστε το εγώ μας και βάζουμε στην άκρη το εμείς! Αν όμως δεν ευημερεί το εμείς είναι δυνατόν να ευημερεί το εγώ; Μήπως πρέπει επιτέλους να πάψουμε να σκεφτόμαστε εγωκεντρικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Πύλης

Next Article

Ικανοποίηση για την ένταξη του έργου της ΔΕΥΑΚ στο “Φιλόδημο”

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…