Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα επιτυχία του Α.Τ. Μουζακίου – Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος κατοίκου της περιοχής Μουζακίου

astynomikotmhmamouzakiou

Νέα επιτυχία του Α.Τ. Μουζακίου – Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος κατοίκου της περιοχής Μουζακίου

Εξιχνιάστηκε χθες 28-05-2020 μεσημεριανές ώρες, από το Α.Τ. Μουζακίου σε συνεργασία με το Τ.Α. Σαλαμίνας Αττικής υπόθεση απάτης σε βάρος κατοίκου της περιοχής Μουζακίου.

Αρχικά και σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε στον παθών και αφού του παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, τον έπεισε να καταβάλει σε λογαριασμό τράπεζας το ποσό των 9000 ευρώ προκειμένω ο παθών να αποκομίσει από την ενέργεια αυτή μεγαλύτερο χρηματικό ποσό ως “υποτιθέμενη επικουρική σύνταξη”.  Ο παθών αφού πείστηκε από τα λεγόμενα του δράστη, ο οποίος παρουσιάστηκε ως Διευθυντής μεγάλης γνωστής τράπεζας, κατέβαλλε το ποσό και έπειτα αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης γιατί ανακάλυψε πως τα στοιχεία που του έδωσε ο δράστης δεν ήταν υπαρκτά και απευθύνθηκε άμεσα στο Α.Τ. Μουζακίου, το οποίο ανέλαβε την προανάκριση και διεκπαιρέωση της υπόθεσης του.

Με την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Α.Τ. Μουζακίου και την συλλογή πληροφοριών από την άμεση επέμβαση της Διοικητή τους κ. ΠΑΛΑΝΤΖΑ Κωνσταντίνας καθώς και την άψογη συνεργασία και συντονισμό με τους συναδέλφους της από το Τ.Α. Σαλαμίνας Αττικής όπου βρέθηκε ο δράστης, οδηγήθηκαν στη σύλληψή του και παραπομπή του σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Πειραιά για τα περαιτέρω.

Το χρηματικό ποσό δεσμεύτηκε από τον λογαριασμό του δράστη και αναμένεται με απόφαση Εισαγγελέα να αποδοθεί στον κάτοχο του. Σημειώνεται ότι σε πολλά αστυνομικά τμήματα της Ελλάδας διενεργούνται έρευνες για παρόμοιες περιπτώσεις απάτης διότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό δραστών που αποτελούν σπείρα που έχει επιδωθεί σε τέτοιου είδους απάτες για αποκόμηση παράνομου υπηρεσιακού οφέλους και αναμένεται να ταυτοποιηθούν και να συσχετιστούν.




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

Next Article
Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου 12

Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου: Μια δροσερή φωνή στο Ελληνικό τραγούδι - Στην κοιλάδα του Αχελώου για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2020