Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μόνιμος διορισμός 15.000 εκπαιδευτικών

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

 

Υπογράφτηκε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου η εγκριτική απόφαση (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, στη συνέχεια, την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν κενά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως είχε ανακοινωθεί, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για το σχολικό έτος 2020–2021 και 5.250 εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2021–2022.

Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της προκήρυξης για 4500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή για το 2019 που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και διαψεύδει όσους προδίκαζαν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η νέα προκήρυξη για 10.500 εκπαιδευτικούς θα δώσει την ευκαιρία στα σχολεία να ανταπεξέλθουν ακόμη καλύτερα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά από μία δεκαετία αδιοριστίας.

Την ίδια ώρα η αντίδραση της ΝΔ μαρτυρά τα σχέδια της για την εκπαίδευση και τους διορισμούς: «…Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της. Η Νέα Δημοκρατία θα προστατεύσει τη Δημόσια Διοίκηση από τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις μιας κυβέρνησης που, λειτουργώντας με καθεστωτική αντίληψη, αντιμετωπίζει τη Δημόσια Διοίκηση ως κομματικό λάφυρο».

Δεν ξεχνάμε τους 2500 εκπαιδευτικούς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες που ο  Κ. Μητσοτάκης από την θέση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέλυσε, και τους οποίους επαναπροσέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκπαιδευτικοί έχουν γνώση και δύναμη και θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες. Ανάμεσα στους διορισμούς και τις απολύσεις είναι προφανές τι θα διαλέξουν!

Συγχαίρουμε τους Υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την μάχη που έδωσαν να προλάβουν τους διορισμούς. Δεν επέλεξαν την ομηρία χιλιάδων οικογενειών μέχρι τις εκλογές, όπως συνήθιζαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο προοδευτικός χώρος που εκφράζεται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν λειτουργεί εκδικητικά προς τον λαό. Το δίκαιο θα νικήσει!

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
nea dimokratia Mouzakiou

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μουζακίου συγχαίρει το Φάνη Στάθη

Next Article
ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κώστας Τσιάρας: Η κανονικότητα επιστρέφει στις 7 Ιουλίου

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…