Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μπάμπης Παπαδόπουλος: Με το τσουβάλι οι απευθείας αναθέσεις έργων στο Δ. Σοφάδων

Καθημερινά η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι πολλά απ’ αυτά που έλεγε προεκλογικά σταμάτησε να τα πιστεύει μετεκλογικά. Άλλωστε το βασικό της χαρακτηριστικό γνώρισμα απ’ την πρώτη στιγμή της τρίχρονης παρουσίας της στη διοίκηση του Δήμου είναι ότι άλλα λέει το πρωί κι άλλα κάνει τα βράδια.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (8/9/2017) η δημοτική αρχή εισηγήθηκε την απευθείας ανάθεση εφτά συνολικά έργων σε εργολάβους συνολικού προϋπολογισμού 45.850 ευρώ:

  1. Ανακατασκευή οδού στην ΤΚ Άνω Κτιμένης, 7.250 ευρώ
  2. Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Ρεντίνας, 7.200 ευρώ
  3. Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Ανάβρας, 5.000 ευρώ
  4. Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Πασχαλίτσας, 7.200 ευρώ
  5. Πλακοστρώσεις Κοινόχρηστων Χώρων Ερμητσίου, 6.000 ευρώ
  6. Πλακοστρώσεις Κοινόχρηστων Χώρων Κυψέλης, 6.000 ευρώ
  7. Συντήρηση πεζοδρόμου 28ης Οκτωβρίου, 7.200 ευρώ

Εκτός αυτών με προηγούμενες αποφάσεις τους τελευταίους 2 μήνες δόθηκαν με απευθείας αναθέσεις έργα συνολικού προϋπολογισμού 46.484,40 ευρώ:

  1. Η «συντήρηση του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Λεονταρίου», 7.250 ευρώ
  2. Η «συντήρηση και καθαρισμός δασικών δρόμων ΔΕ Ταμασίου», 12.000 ευρώ
  3. Η «συντήρηση και καθαρισμός δασικών δρόμων ΔΕ Μενελαΐδας», 10.000 ευρώ
  4. Η «συντήρηση και καθαρισμός δασικών δρόμων ΔΕ Ρεντίνας», 6.000 ευρώ
  5. Ο «καθαρισμός αποστραγγιστικών καναλιών Καρποχωρίου», 818,40 ευρώ
  6. Ο «καθαρισμός αποστραγγιστικών καναλιών Μελισσοχωρίου και Γεφυρίων», 4699,60 ευρώ
  7. Ο «καθαρισμός αποστραγγιστικών καναλιών Μαυραχάδων», 535,80 ευρώ
  8. Ο «καθαρισμός αποστραγγιστικών καναλιών Μασχολουρίου», 180,60 ευρώ

Στο παρελθόν ο νυν δήμαρχος ήταν μονίμως αρνητικός και επικριτικός επί της διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων. Πολύ συχνά μάλιστα δεν δίσταζε να τις αναθεματίζει μετά βδελυγμίας:

«ένα έργο το οποίο το κομματιάζουμε ενώ μπορούμε να το κάνουμε σε ένα, ανεξαρτήτου δημοτικής κοινότητας θα είναι καλύτερα να το κάνουμε σε ένα. Γιατί και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έρχονται να μειοδοτήσουν για το έργο και είναι προς το συμφέρον του Δήμου, κερδίζει ο Δήμος περισσότερα χρήματα. Για αυτό λοιπόν, εγώ ούτως ή άλλως θα καταψηφίσω…..».

Αυτά έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17/5/2012 ο νυν δήμαρχος τα οποία υποστήριζε μαζί με τους συνεργάτες του σε κάθε συνεδρίαση. Τώρα όμως όλοι μαζί παραβλέπουν το «συμφέρον του Δήμου» και φέρνουν τις απευθείας αναθέσεις με το τσουβάλι υπερψηφίζοντας με χέρια και με πόδια.

Άλλαξαν άποψη; Έλεγαν τότε ψέματα;

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή μας έχει συνηθίσει σε διάφορες και ποικίλες κωλοτούμπες. Η παράταξή μας όμως επιδιώκοντας την εξέλιξη των πραγμάτων προς όφελος των δημοτών προσπερνάει κάθε φτηνό αντιπολιτευτικό πειρασμό μπαίνοντας στην ουσία και στην πραγματικότητα.

 Στα τρία και πλέον χρόνια που διένυσε η παρούσα δημοτική αρχή στο τιμόνι του Δήμου απέδειξε περίτρανα την πλήρη ανικανότητά της (ή μήπως απροθυμία;) στη δημοπράτηση έργων. Μέσα σε τρία χρόνια «κατόρθωσε» να δημοπρατήσει μόνο 8 έργα αφήνοντας για όλο αυτό το χρονικό διάστημα ανεκμετάλλευτα τα σημαντικά ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου.

Γι αυτό και η παράταξή μας συμφώνησε με τις προτεινόμενες απευθείας αναθέσεις έτσι ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση κάποιων μικροέργων, έστω και μ αυτόν τον τρόπο. Αρκεί βέβαια όλες αυτές οι μικροεργολαβίες να υλοποιούνται στην πράξη κι όχι μόνο στα χαρτιά, γεγονός που η παράταξή μας ήδη ερευνά.

Αν περιμένουμε απ τη δημοτική αρχή  να προχωρήσει σε δημοπρασίες τότε …. «ζήτω που καήκαμε».




Total
0
Shares
Previous Article

15η Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας

Next Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα