Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουσική Διαμαρτυρία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην υποβάθμιση των μουσικών και καλλιτεχνικών Σχολείων, που διαφαίνεται από τις σχετικές διατυπώσεις στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Δεν έχουμε σκοπό να αμφισβητήσουμε το ενδιαφέρον ή τις καλές προθέσεις του Υπουργείου όσον αφορά στη ρύθμιση θεμάτων για τα συγκεκριμένα Σχολεία. Απλώς επισημαίνουμε πως οι προτεινόμενες αλλαγές δεν θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία τους αλλά, αντίθετα, θα προκαλέσουν προβλήματα υποβαθμίζοντας μάλιστα το θεσμό των Σχολείων αυτών.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να μην προβεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση επ’ αυτού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιθυμούμε τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας των Σχολείων αυτών. Καλούμε λοιπόν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να μεριμνήσει για την αναβάθμιση των μουσικών σπουδών στα μουσικά σχολεία:

  • με τη θεσμοθέτηση ειδικών Συμβούλων Μουσικής Παιδείας στο ΙΕΠ,
  • με την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων,
  • με προσλήψεις μονίμων καθηγητών σε γενικά και μουσικά μαθήματα,
  • με τη χορήγηση βιβλίων στα μουσικά μαθήματα,
  • με χρηματοδότηση για το μουσικό και τεχνικό εξοπλισμό
  • και με διεξαγωγή εξετάσεων πιστοποίησης στα αντικείμενα της μουσικής εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική μουσική και καλλιτεχνική παιδεία, είτε αυτή αξιοποιηθεί για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε για την προσωπική μας καλλιέργεια. Γι’ αυτό ζητάμε την αναδιαμόρφωση των διατάξεων του σχεδίου νόμου που αφορούν στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, έτσι ώστε να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την εκπλήρωση του πολιτισμικού-παιδαγωγικού σκοπού τους και την διάπλαση ευαισθητοποιημένων μαθητών και εν συνεχεία πολιτών.

Σήμερα 3 Δεκέμβρη 2018, οι μαθητές του σχολείου προβαίνουμε σε μουσική διαμαρτυρία στον χώρο του σχολείου, παράλληλα με τη διαμαρτυρία των συμμαθητών μας στην Αθήνα, έχοντας συμπαραστάτες τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μας.




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Απόρων από το Κ.Υ Μουζακίου & την Κοινωνική Υπηρεσία

Next Article

Ιερές Αγρυπνίες για τον Άγιο Νικόλαο και το Όσιο Πατάπιο

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…