Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουζάκια 2019: Μπάμπης Τσέρτος ! (ΦΩΤΟ)

tsertos plateia slide

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία Μουζακίου το βράδυ της Κυριακής (18/8) για τη συναυλία του βιρτουόζου του ρεμπέτικου τραγουδιού Μπάμπη Τσέρτου. Η κοσμοσυρροή που καταγράφηκε  από την αθρώα συνάθροιση των εραστών των λαικορεμπέτικων ακουσμάτων, μόνο με τη λέξη λαοθάλασσα μπορεί να αποδοθεί σε όλο της το εύρος ……ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΜΕ!

Μια πραγματικά μαγική βραδιά με νοσταλγικούς ήχους και αναδρομές σε αλλοτινές εποχές με άρωμα ανατολής .

Σείστηκε η κεντρική πλατεία του Μουζακίου από την μεγάλη προσέλευση του φιλοθεάμονος κοινού.

Γλέντησαν, γέλασαν, αστειεύτηκαν, χόρεψαν μικροί και μεγάλοι με την καρδιά τους υπό το φως του φεγγαριού και του καλοστημένου παιχνιδίσματος των φωτορυθμικών. Και το γλέντι κύλησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν το χορταίνεις το όμορφο…Αντανακλά τη χαρά στη ματιά σου και αποζητάς διακαώς …περισσότερο και σε συνεχή βάση!

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουζάκια 2019» τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε παράσταση με μαριονέτες για τους μικρούς μας φίλους και δόθηκε η θεατρική παράσταση «Ο Αρχοντοχωριάτης»του Μολιέρου. Διαφορετικά δρώμενα προς τέρψιν όλων των καλλιτεχνικών προτιμήσεων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Μουζακίου.

Η συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου την τρίτη συνεχόμενη μέρα των εκδηλώσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και …φαντασία..

Καταπληκτικός καλλιτέχνης, γνήσιος ρεμπέτης,  μα πάνω από όλα εξαιρετικός άνθρωπος ,μας χάρισε στιγμές ανεπανάληπτες…Μια αισθαντική ηχοεπενδεδυμένη βραδιά..

Την μουσική βραδιά προλόγισαν η κ. Λιάνα Βλάχου γραμματέας του Πολιτ. Συλλόγου ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ, η κ.Ελένη Ρούσα η πρόεδρος του νομικού προσώπου Ν.Π.Δ.Δ και τέλος  η κ.Βάσω Φίλου η πρόεδρος του Αρχ.,Λαογ.,Πολιτιστικού, Συλλόγου ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ .

Ανάμεσα στο πλήθος που πλαισίωσαν και …απογείωσαν τη βραδιά ήταν και η βουλευτής ΝΔ κ.Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Φάνης Στάθης (οι οποίοι απηύθυναν  χαιρετισμό κατόπιν προτροπής των προαναφερθέντων κυριών) και με απλό, λιτό και απέριττο λόγο ευχήθηκαν καλή διασκέδαση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μουζακίου κ.Νίκος Πούπης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παρασκευή Ντούρβα, η Δημοτική σύμβουλος  κ. Μαρία Καραμπέκου, η Αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Τσιούφη, ο κ.Γιώργος Παναγόπουλος, ο κ.Γιώργος Καραβίδας, ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος, κα. Φρόσω Μαντζιάλη και πολλοί άλλοι.

Τα Μουζάκια έχουν θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή μας. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της κουλτούρας των κατοίκων της περιοχής, προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό συνενώνουν και συρράφουν ανθρώπους, την παλαιά γενιά με το φρέσκο, το σύγχρονο και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ανταμώσουν άτομα και οικογένειες που την υπόλοιπη χρονιά είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν λόγω αποστάσεων ,υποχρεώσεων και άλλα τινά.

Ο Μπάμπης Τσέρτος και η ασίκικη παρέα του βοήθησαν αρκετά σε όλο αυτό.

«Στράτα τη στράτα σου το ‘χω πει,
Φεύγουν τα νιάτα σαν αστραπή!»

Άχχχ ρε Μπάμπη… Ποιητή της ζωής!!!

Και το ταξίδι…συνεχίζεται!

Ιωάννα Κρίκου


[RPG id=108622]

tsertos plateia 001a 1

tsertos plateia 001b 1

tsertos plateia 001c 1

tsertos plateia 001ca 1

tsertos 2




Total
0
Shares
Previous Article
korkolis festival 1

Φεστιβάλ Λιμνών 2019

Next Article
gatsios xaralampos slide

Και ο Μπάμπης Γάτσιος στην ΑΕ Μουζακίου