Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Μικρά υδροηλεκτρικά στην ΟΞΥΑ”

Γράφει: ο Θεόδωρος Πάτας

ΘΕΜΑ: “Μικρά υδροηλεκτρικά στην ΟΞΥΑ”

Α.- Ποιοί είναι οι ΟΞΥΩΤΕΣ  που άνοιξαν τους  ασκούς του ΑΙΟΛΟΥ εδώ και αρκετό καιρό,  μπορούμε να μάθουμε σε ποιούς  ΟΞΥΩΤΕΣ  ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΠΛΕΟΝ  απευθύνθηκαν  οι όποιες  ιδιωτικές εταιρείες για κατασκευή των αναφερομένων στο θέμα  υδροηλεκτρικών  εργοστασίων, πότε έγινε η  πρώτη επαφή  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  και ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ    από ποιούς και με ποιούς.

Β.- Ποιοί αποφάσισαν  να πουλήσουν το νερό του χωριού από το ποτάμι στη θέση Μελίσσι  στο Δημοτικό  Διαμέρισμα  του Πευκόφυτου  και στη συνέχεια  μαζί με το Πευκόφυτο να το πουλήσουν  σε ιδιωτική εταιρεία , θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων,  θα μπορούσε αυτό να γίνει τις  δεκαετίες  του 1950 – 1960 [μάλλον θα δούλευε η κλότσα]  καμία συζήτηση δεν έπρεπε να γίνετε από ΟΞΥΩΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ γατί στην ουσία το νερό πωλείτε πρώτα στο ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ και στη συνέχεια στην  ‘οποία εταιρεία.

Γ.- Μπορεί να μας απάντηση κάποιος νομικός  αν υπάρχουν πέρα από τις ηθικές και  πολιτικές   ευθύνες  αυτών  που αποφάσισαν  να πουλήσουν το νερό του χωριού στο ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ,    αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

 Ποιοί είστε εσείς που αποφασίσατε να πουλήσετε το νερό της κοινότητας  το οποίο δεν σας ανήκει, γιατί ανήκει σε όλους τους  Οξυώτες, μπορείτε να πουλήστε μόνο ότι σας ανήκει ιδιοκτησιακά αν θέλετε μπορείτε να πουλήσετε τα σπίτια σας στο Πευκόφυτο.

Για να πουληθεί οποιοδήποτε  περιουσιακό    στοιχείο της Κοινότητας  θα πρέπει να γίνετε δημοψήφισμα   το οποίο προβλέπεται και από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Δ.- Σε κανένα προεκλογικό  πρόγραμμα   υποψηφίων  Δημάρχων   ή Προέδρων  Κοινότητας  δεν αναφέρθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, γνωρίζει  κανείς κάτι τέτοιο .

Ε.- Αν μετά από κάποια  χρόνια  ξαναγίνουν οι Κοινότητες  ανεξάρτητες η ΟΞΥΑ θα έχει χάσει ένα περιουσιακό στοιχείο γιατί θα το έχει πουλήσει στο Πευκόφυτο.

ΣΤ.- Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση επιμονή   για το συγκεκριμένο έργο  μήπως υπάρχουν  και αλλά συμφέροντα τα οποία  δεν γνωρίζουμε,   δηλαδή δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν  υδροηλεκτρικά  κατά μήκος του ποταμιού του χωριού μέσα στα όρια της Κοινότητας και εκεί να   συζητήσουμε  τα υπέρ και τα κατά,  χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα των συγχωριανών  που αφορούν  το πότισμα των κτημάτων  όπως αυτό ίσχυε τις δεκαετίες  του 1950 -1960.

Ζ.- Στο παρελθόν πουλήθηκαν  από την Κοινότητα ΟΞΥΑΣ εκτάσεις   σε ‘άλλες  κοινότητες,   γνωρίζει  κανείς  να μας πει με επίσημα στοιχεία   πότε πουλήθηκαν  σε ποιες κοινότητες και ποια ήταν τα οφέλη για την κοινότητα  ΟΞΥΑΣ .

Η.- Τελειώνοντας  την παρούσα  προτείνω  σ΄ αυτούς που αποφάσισαν  την πώληση του νερού στο ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ να τους  απονεμηθεί   από το Δημοτικό Διαμέρισμα του ΠΕΥΚΟΦΥΤΟΥ Ή ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ αναμνηστική πλακέτα  ή κάποιου είδους  μετάλλιο ή παράσημο  στο οποίο θα αναγράφεται η προσφορά τους προς το ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ   με  το οποίο  θα αισθάνονται υπερήφανοι για την πράξη τους.

 Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2015

 Θεόδωρος Πάτας Τηλ 6949155763




Total
0
Shares
Previous Article

Παράταση υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων

Next Article

Η Δημόσια Υγεία προστατεύεται στον Μύλο των Ξωτικών

Related Posts

Police astynomia 23
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας Ελέγχθηκαν -60- άτομα και -54- οχήματα…