Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μητσοτάκης –Τσίπρας στη ΔΕΘ … δύο άκρα αντίθετες κοσμοθεωρίες

 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το βήμα της ΔΕΘ, τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχαν την δυνατότητα να ακούσουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν το όραμα, το σχέδιο και το πιστεύω του καθενός για την Ελλάδα του μέλλοντος και την ζωή των πολιτών.

Ο μεν Τσίπρας, αναλώθηκε στην παροχολογία, στο διχαστικό λόγο και στον λαϊκισμό και για μια ακόμα φορά, πιστός στις αριστερές του καταβολές, εξύμνησε τον τρόπο διακυβέρνησης, που ακολουθεί μέχρι σήμερα. Παρουσίασε εκ νέου τον στρατηγικό του σχεδιασμό, που δεν είναι άλλος από το μοντέλο του κρατισμού, των συσσιτίων και των επιδομάτων. Πρόγραμμα που η υλοποίησή του στηρίζεται, στο υπερπλεόνασμα μέσω της υπερφορολόγησης, στις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και γενικά στον στραγγαλισμό των μεσαίων και μικρομεσαίων δημιουργικών δυνάμεων, των αγροτοκτηνοτρόφων και της όποιος ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Τιμωρεί την παραγωγή, την ιδιοκτησία και την καριέρα δίνοντας το σύνθημα «όλα στο κράτος», εξαθλιώνοντας τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό ακριβώς, τους οδηγεί εκεί που επιδιώκει, δηλαδή στο να έχουν ανάγκη αυτό το κράτος, γιατί θα επιζητούν το επίδομα, το συσσίτιο ή μια θεσούλα συμβασιούχου στο δημόσιο.

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης, που αφουγκράζεται όλο αυτό το διάστημα την ελληνική κοινωνία, παρουσίασε την δική του ρεαλιστική πρόταση, προτείνοντας λύσεις και δράσεις, που θα άρουν τα αδιέξοδα και θα επαναφέρουν τη χώρα στην κανονικότητα και την πρόοδο.

Σοβαρός, στιβαρός και γνώστης ανέπτυξε το σχέδιό του για μια Ελλάδα που θα παράγει, θα παρέχει ασφάλεια, προοπτικές και ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Γνωρίζοντας ότι οι πολίτες, δεν αντέχουν άλλο την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση την απογοήτευση και την κατάθλιψη, σχεδιάζει να δώσει το δικαίωμα για προκοπή σε όλους. Να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει τις συνθήκες ποιότητας ζωής, που απολαμβάνουν οι ευρωπαίοι πολίτες και σαφώς δικαιούμαστε οι Έλληνες.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα και αρχή της ελευθερίας. Γι΄αυτό ο νόμος Παρασκευόπουλου, που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου, θα καταργηθεί πάραυτα από τη ΝΔ. Παράλληλα θα αναθεωρηθεί η ποινική δικονομία, ώστε η παρανομία και η παραβατικότητα τρομοκρατών, κουκουλοφόρων, αναρχικών και κάθε μορφής εγκληματικότητας να τιμωρείται, όπως πρέπει σε κάθε κράτος δικαίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πιστεύει βαθιά στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού της πατρίδας μας, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σ΄αυτές συνολικά και με στρατηγική, ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η επανεκκίνηση της χώρας, σε όλους τους τομείς και να αποδώσει γρήγορα αποτελέσματα, προς όφελος πάντα των πολιτών, με αρχή από τους οικονομικά ασθενέστερους.

Στη ΝΔ δεν θέλουμε μια κοινωνία, που να συμπιέζει τη μεσαία τάξη και να αφαιρεί τις προοπτικές προόδου, από τους μη προνομιούχους. Γι’ αυτό πρώτος στόχος είναι η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας. Θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά των Ελλήνων, να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.

Είμαστε αποφασισμένοι, να στήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, ότι  δεν θα αφήσουμε ποτέ ξανά την Πατρίδα μας, να ικετεύσει για ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να μειώσουμε το κόστος δανεισμού και για να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές, όπως όλες οι κανονικές χώρες.

Κατηγορηματικός επίσης για τις εκπτώσεις στα Εθνικά θέματα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η συμφωνία με τα Σκόπια, δεν πρόκειται να την κυρώσει η ΝΔ, ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση.

Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί με ένα νόμο. Όχι μόνο διότι μειώνει τις συντάξεις, αλλά γιατί  τιμωρεί τη δημιουργικότητα και την εργασία.

Όσο για τον ΕΝΦΙΑ η ΝΔ δεσμεύεται να τον μειώσει κατά 30% και να τον εκχωρήσει στους Δήμους ενισχύοντας την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες θα βλέπουν, που πηγαίνουν οι φόροι τους και η αυτοδιοίκηση, θα λογοδοτεί στους πολίτες.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακούγοντας τις ομιλίες στη ΔΕΘ, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

Πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν ήδη ηττηθεί. Ο λαός τους έχει ήδη απαξιώσει για τα ψέματα, την κοροϊδία, την  ανικανότητα την ιδεοληψία, την καθεστωτική αντίληψη, την θρασύτητα, τη διασπορά του διχασμού και την υπεροψία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε συστράτευση, σε συμπόρευση όλων, για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειά μας. Ο λαός είναι βέβαιο, ότι θα ανταποκριθεί, διότι έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι το επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και το χρέος προς τους νέους μας.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

40ήμερο μνημόσυνο Ελένης Πολυμέρου

Next Article

Ενημέρωση του Δήμου Μουζακίου για τα μη ηλεκτροδοτούμενα κτίρια

Related Posts