Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μηνυμα της Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας για τη νέα σχολική χρονιά!

Με αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη στο νέο  μας ξεκίνημα.

DiefthintriaΑγαπητοί γονείς , συνάδελφοι εκπαιδευτικοί , πολυαγαπημένα μου παιδιά.

       Ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας , η οποία βιώνει τη δεινή οικονομική μας κατάσταση και συγχρόνως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Σ’αυτές τις δύσκολες ώρες χρειάζεται συνεργασία , υπομονή , επιμονή και μεθοδική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης απ’όλους μας. Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας σ’αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα μας μέρες θα καταθέσουν στις σχολικές αίθουσες τον καλύτερό τους εαυτό και δύναμη ψυχής , ώστε τα παιδιά μας να μην αποκτήσουν στείρες γνώσεις , αλλά να διαμορφώσουν χαρακτήρες και στο μέλλον ως αυριανοί πολίτες να είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

     Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει σήμερα σε όλες τις σχολικές μονάδες νηπιαγωγείων και δημοτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας , από το τελευταίο χωριό του κάμπου μέχρι το απομακρυσμένο Αργύρι της ορεινής Αργιθέας.

     Χάρη στις επίπονες και συστηματικές προσπάθειες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και του υπηρεσιακού Συμβουλίου ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά ‘χωρίς κενά’ σε δασκάλους , νηπιαγωγούς και σε βασικές ειδικότητες , ώστε να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα , ώστε οι γονείς να μην αγωνιούν για τη μάθηση ή την πρόοδο των παιδιών τους , διότι η Εκπαίδευση αποτελεί δημόσιο αγαθό και η πολιτεία έχει υποχρέωση να την παρέχει σε όλους , σε όποιο σημείο και αν κατοικούν.

       Κυρίως γιατί τα παιδιά μας δεν πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται , να ελπίζουν , να βάζουν στόχους , να διαμορφώνουν οράματα και να αισιοδοξούν ότι θα τα πραγματοποιήσουν με επιτυχία.

     Όπως έγραψε ο Χαλίλ Γκιμπράν : «Το μέλλον ανήκει στα παιδιά , γιατί έχουν ιδέες δικές τους…..γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο…..γιατί η ζωή δε σταματά στο χθες …….μην προσπαθείς να τα κάνεις όμοιά σου».

     Με αισιοδοξία , ελπίδα , δύναμη και τη βοήθεια του Θεού ξεκινάμε τη νέα σχολική χρονιά. Ας είναι καλή και δημιουργική!




Total
0
Shares
Previous Article

Φυτεία με 44 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στην Αγιά

Next Article

Ευχές στους μαθητές από τον Αρχαιολογικό,Λαογραφικό,Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου "ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ"

Related Posts