Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων ΕΦΚΑ από 2019 και μετά

efkagovgr

1) Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 01/01/2019

Μέσω αυτής της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τους κωδικούς TAXIS να ενημερώνεστε σε μηνιαία βάση από 01/01/2019 και μετά για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης σας αναλυτικά.

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους συνταξιούχους των πρώην Φορέων και του Δημοσίου (παλαιοί συνταξιούχοι) και των νέων συνταξιούχων (έναρξη σύνταξης από 13/5/2016 και μετά).

Σε πρώτη φάση έχουν αναρτηθεί τα ενημερωτικά  σημειώματα των συντάξεων μηνός 1/2019 και για τους συνταξιούχους πριν από 13/5/2016 (παλαιοί συνταξιούχοι)  και σταδιακά θα αναρτηθούν για τους υπόλοιπους συνταξιούχους, ως και οι υπόλοιποι μήνες του 2019.

Αναλυτικά η ανάρτηση των ενημερωτικών σημειωμάτων περιλαμβάνει:

  • Ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων, που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων για τους πρώην Φορείς, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ και Δημόσιο.
  • Ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων, για τον πρώην Φορέα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα ενταχθέντα σε αυτόν Ταμεία.
  • Ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων, για τις ακόλουθες κατηγορίες:
    • Νέοι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ (έναρξη σύνταξης από 13/5/2016 και μετά)
    • Παλαιοί και Νέοι συνταξιούχοι που εμπίπτουν στη σώρευση των συντάξεων.
    • Παραπληγικά επιδόματα
    • Προσωρινές συντάξεις.
  • Για τους συνταξιούχους του τ. ΟΓΑ (παλαιοί συνταξιούχοι), τα ενημερωτικά σημειώματα από 01/01/2019 έχουν ήδη χορηγηθεί με την προϋφιστάμενη διαδικασία, δεδομένου ότι οι συντάξεις αυτές δεν υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 14 και 33 του Ν.4387/16 (επανυπολογισμός).
  • Για όλες τις λοιπές κατηγορίες που δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός, εμφανίζεται μήνυμα ότι το ενημερωτικό σας σημείωμα θα είναι διαθέσιμο προσεχώς.

Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 01/01/2019

Είσοδος στην υπηρεσία

Σχετικά:

Οι ενστάσεις των συνταξιούχων για το Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων, υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω εφαρμογής, στον διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ

Ηλεκτρονικά οι ενστάσεις για τα ενημερωτικά εκκαθαριστικά συντάξεων ΕΦΚΑ

2) Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων μέχρι και το έτος 2018

Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να ενημερώνεστε σε μηνιαία βάση, από την ημερομηνία πίστωσης του τραπεζικού σας λογαριασμού και μετά, για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης σας αναλυτικά.

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ., τέως ΤΣΠ-ΑΤΕ, τέως ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, τέως ΤΥΔΚΥ, τέως ΤΑΠ ΔΕΗ, τέως ΤΑΠΙΛΤ, τέως ΤΑΠΤΠ, τέως ΤΕΑΠΕΤΕ) καθώς και του ΕΤΕΑ (τέως ΕΤΕΑΜ) – έως 08/2016.

Οδηγίες και πληροφορίες

*Καταχωρήστε τα 7 πρώτα ψηφία του Α.Μ. (γράμματα αν υπάρχουν και νούμερα, π.χ. αν είναι Ε00123456 καταχωρήστε Ε001234), Α.Μ. ΔΙΑΣ (συνεχόμενα – χωρίς κενά, γράμματα με Ελληνικούς χαρακτήρες).

* Η συμπλήρωση των πεδίων είναι υποχρεωτική.
* Εισάγετε τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης.
* Πατήστε Εκτύπωση.
* Εάν τα στοιχεία που καταχωρήσατε ταυτίζονται με αυτά των αρχείων συντάξεων, εμφανίζεται το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων και μπορείτε να προχωρήσετε στην εκτύπωσή.

* Εάν τα στοιχεία που καταχωρήσατε δεν ταυτίζονται με αυτά των αρχείων συντάξεων, παρακαλούμε ελέγξτε εαν καταχωρήσατε τα σωστά στοιχεία. Διαφορετικά απευθυνθείτε στο τμήμα πληρωμών συντάξεων του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας σας

* Σημειώνεται ότι αν στο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων είναι συμπληρωμένοι και οι δύο Α.Μ. ΔΙΑΣ (ΙΚΑ και ΕΤΕΑΜ), για την έκδοση αυτού, απαιτείται η καταχώρηση μόνο του A.M. ΔΙΑΣ ΙΚΑ. Εάν λαμβάνετε περισσότερα από ένα Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων (δηλ. λαμβάνετε περισσότερες από μία συντάξεις), επαναλάβετε την ανωτέρω διαδικασία για κάθε Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων ξεχωριστά.

Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων μέχρι και το έτος 2018

Είσοδος στην υπηρεσία




Total
0
Shares
Previous Article
lia roganaki slide3

25 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Next Article
epsk b2

Β2 ΕΠΣΚ 7η αγωνιστική (2019-20) Αποτελέσματα!