Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με ψυχή και πίστη στο τέλος, ο Α.Σ.Καρδίτσας νίκησε στην παράταση τον Αίαντα Ευόσμου με 89-93

Μίλησε η θέληση για τον Α.Σ.Κ.

Σε ομάδα που… αρνείται να χάσει, εξελίσσεται ο φετινός Α.Σ.Κ. που γύρισε από τη Θεσσαλονίκη με τη νίκη, επικρατώντας στην παράταση του Αίαντα Ευόσμου με 89-93. Έστω κι αν έπρεπε να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση, έστω κι αν χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να κριθεί το αποτέλεσμα, ο Α.Σ.Κ. βρήκε τη δύναμη, το σθένος και τη θέληση να πάρει το παιχνίδι, να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα και την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα της Γ’ Εθνικής.

Μουδιασμένα ξεκίνησε το παιχνίδι στο κλειστό του Ευόσμου η ομάδα της πόλης μας και δε μπόρεσε να αντιδράσει στο δυναμικό παιχνίδι και τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, που προηγήθηκαν με 20-8 στο 8’ για να κλείσει η πρώτη περίοδος στο 20-13. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τους γηπεδούχους να είναι εύστοχοι και τους διαιτητές να ανέχονται το σκληρό παιχνίδι, ο Α.Σ.Κ. βρέθηκε ακόμη και στο -18 (σκορ 33-15), όμως αντέδρασε και μείωσε στο 37-25 του ημιχρόνου. Η ανάπαυλα αποδείχθηκε ευεργετική για την ομάδα του Χ.Φόρου, που μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένη στην τρίτη περίοδο, βρήκε λύσεις και με ένα επιμέρους 11-23 έφερε στο 30’ το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (σκορ 48-48). Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικό… ροντέο, με τους γηπεδούχους να είναι πολύ εύστοχοι από τα 6.75 (σημείωσαν 5 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο και 15 συνολικά) με τον Α.Σ.Κ. να βρίσκει όμως λύσεις για να μένει μέσα στο παιχνίδι. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία στο σκορ, όταν στο 39’ ο Αίας Ευόσμου κατάφερε να πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (σκορ 73-69), όμως ο Α.Σ.Κ. δεν τα παράτησε, έδειξε ψυχραιμία και με συνεχόμενα φάουλ έστελνε τους γηπεδούχους στη γραμμή του φάουλ. Οι παίκτες του Αίαντα αποδείχθηκαν εύστοχοι με 8/8 βολές, όμως ο Α.Σ.Κ. απαντούσε σε κάθε καλάθι για να φτάσουμε στα 4,5 δεύτερα πριν το τέλος με το σκορ στο 77-75. Εκεί, ο παίκτης του Αίαντα Ευόσμου αστόχησε στις βολές και στην επαναφορά, ο Γεωργίου με ατομική προσπάθεια έφτασε πολύ γρήγορα στο λέι-απ, αστόχησε αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν εκεί και με φόλοου με την εκπνοή ισοφάρισε σε 77-77 , στέλνοντας το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο. Στην παράταση, ο Α.Σ.Κ. είχε αποφασιστικότητα και δύναμη, οι Τσιαμούρας και Γεωργίου πέτυχαν δυο καθοριστικά τρίποντα και το τελικό 89-93 ήρθε με βολές του Παπαδόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 37-25 (ημιχρ.), 48-48, 77-77 (κ.α.), 89-93 τελικό.

Α.Σ.Καρδίτσας (Φόρος): Δεσπούλης 8(2), Πανάρας 20(3), Γεωργίου 24(3), Τσιαμούρας 8(2), Βούλγαρης, Κατσαρός, Πάσσας, Μπρούτσος, Παπαδόπουλος 16, Αντωνίου 11(1), Θέος 6, Κουρέπης.

Αίας Ευόσμου(Χατζούλης): Αμούτζιας 26(1), Μπεχλιβάνης, Τέντσος Α., Καδής 6(2), Μαυρίδης 12, Παπαδόπουλος, Σπύρας 7(2), Λύτας 20(5), Δελίδης 15(4), Σικαλίδης 3(1), Τέντσος Θ., Τσομπανίδης.

Σούπερ ντέρμπι με Διόσκουρους Κοζάνης την Κυριακή

Κανένα περιθώριο για χαλάρωση στον Α.Σ.Κ., μιας και συνεχίζονται τα πολύ δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με ένα ακόμη ντέρμπι. Την Κυριακή στις 5 μ.μ. στο κλειστό, η ομάδα της πόλης μας υποδέχεται τους ισχυρούς Διόσκουρους Κοζάνης, που έχουν μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα και προέρχονται από εντυπωσιακή νίκη επί της Μελίκης με 90-62. Παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά και μοναδική ευκαιρία για τον Α.Σ.Κ. να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα της έδρας και να παραμείνει στην κορυφή.

[espro-slider id=7954]




Total
0
Shares
Previous Article

2ο  Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων: «Νοέμβριος 1973… δεν ξεχνάμε!»

Next Article

Τα Συνεργατικά σχήματα στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα ως μέσα ενίσχυσης της απασχόλησης