Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τον Τσέχο πρέσβη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος

Σημαντικά τα οφέλη για το Δήμο Σοφάδων από τη συνεργασία με την Τσεχία

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος και περαιτέρω αναβάθμισης της υφιστάμενης μεταξύ τους συνεργασίας συζήτησαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και ο Πρέσβης της Τσέχικής Πρεσβείας Jan Bond.

Σε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δήμαρχου Σοφάδων και του Τσέχου πρέσβη JanBond που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2017 τέθηκε και από τις δύο πλευρές ο «θεμέλιος λίθος» για τη συνεργασία στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην τσέχικη πρεσβεία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η αδελφοποίηση του Δήμου Σοφάδων με την λουτρόπολη Luhacovice, ενώ προσκλήθηκε ο Τσέχος πρέσβης με τους συνεργάτες τους να επισκεφτεί το Δήμο Σοφάδων τον Απρίλιο του 2017.

Μέσα από παρατηρήσεις και διευκρινίσεις, συζητήθηκαν οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μέσα από την ορθολογική και αειφόρο αξιοποίηση των φυσικών πόρων του Δήμου Σοφάδων με δράσεις αθλητικές και εναλλακτικές.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επανέλθουν σύντομα σε νέες συζητήσεις με εξειδικευμένη ατζέντα θεμάτων, για την προώθηση της συνεργασίας που θα αποφέρει καρπούς και στους δύο λαούς.

Ο Πρέσβης της Τσεχίας χαρακτήρισε σημαντική την συνάντηση τονίζοντας ότι υπάρχουν ευρεία πεδία συνεργασίας με την περιοχή του Δήμου Σοφάδων που έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Σκάρλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η εξωστρέφεια του Δήμου μας, αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους και την επιδιώκουμε συστηματικά. Θα εργασθούμε όλοι μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση, να έχουμε δηλαδή πρακτικά αποτελέσματα και η συνεργασία να είναι αποδοτική για τον τόπο. Στη σημερινή εποχή οι επιχειρήσεις ιαματικών φυσικών πόρων δεν θα πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην παροχή υπηρεσιών γύρω από το ιαματικό νερό. Είναι αναγκαίο να δημιουργήσουν δραστηριότητες που θα προσελκύσουν όλο και περισσότερο κόσμο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αντιμετωπιστεί ένα θερμαλιστικό κέντρο σαν «ενιαίο σύστημα». Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία με την Τσεχική Δημοκρατία που διαθέτει πείρα και γνώση στον τομέα του ιαματικού τουρισμού, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.»

 




Total
0
Shares
Previous Article

Διατροφή και γυναίκα

Next Article

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων

Related Posts