Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων ο Περιφερειάρχης

  • Με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης
  • Κώστας Αγοραστός: «Μέσα στη δύσκολη εθνική συγκυρία Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη»

Την απαρέγκλιτη βούληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών με παράλληλη προσμέτρηση των ειδικών χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο πλαίσιο συνάντησης που είχε το Σάββατο με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων.

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε πως παρά τη δύσκολη συγκυρία, η Περιφέρεια μέσα από ένα στοχευμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα παρεμβάσεων προχώρησε στην υλοποίηση σειράς έργων στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας όπως το τμήμα γέφυρας Ραγάζια μέχρι τη διασταύρωση προς την Ι.Μ. Σπηλιάς του δρόμου Βλάσι – Ι.Μ. Σπηλιάς, ο δρόμος Νεοχώρια Βραγκιανών – Καταφύλλι – Αργύρι, η βελτίωση του οδικού δικτύου Πετρωτό – Καλή Κώμη – Ελληνικά, αλλά και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Πετρίλια – Βλάσι. Επίσης αναφέρθηκε στις διαρκείς παρεμβάσεις για την αποκατάσταση καταπτώσεων από βραχοπτώσεις, τη συντήρηση και αποκατάσταση σηράγγων, την κατασκευή τεχνικών στο οδικό δίκτυο και γενικότερα την προσπάθεια της Περιφέρειας να διατηρήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε καλή κατάσταση το ορεινό οδικό κύκλωμα.

Σε ότι αφορά το οικιστικό, ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε την πρόοδο που σημειώνουν οι μελέτες για τα Σχέδια Ολοκληρωμένης Οικιστικής Ανάπτυξης της Κοινότητας Ανατολικής Αργιθέας και των δήμων Αχελώου και Αργιθέας.

Για τον Αχελώο ενημέρωσε τα στελέχη της Ομοσπονδίας των Αργιθεατών για τις θετικές εξελίξεις που υπάρχουν στο «μέτωπο» του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας, οι οποίες αποτελούν δικαίωση ενός μακρύ αγώνα και μίας μεγάλης σειράς προσπαθειών που κατέβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το μέλλον του Ε-65 ο κ. Αγοραστός εξήγησε πως σε ότι αφορά την περιοχή της Αργιθέας δε θα υπάρξει μεταβολή που θα αλλάξει τα υπάρχοντα δεδομένα, ενώ για την έκβασή του, πρόσθεσε πως η εναλλακτική χάραξη είναι η μοναδική που μπορεί μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία αλλά και στα προβλήματα που προκύπτουν από τον αρχικό σχεδιασμό, να ολοκληρώσει το έργο.

Τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας συνεχάρησαν τον Περιφερειάρχη για τις διαρκείς προσπάθειες ανάδειξης της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η περιοχή της Αργιθέας τυγχάνει σαφώς προνομιακότερης αντιμετώπισης από την Περιφέρεια σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς των νομαρχιών», ενώ έθεσαν στον κ. Αγοραστό σειρά ζητημάτων που αφορούσαν κυρίως τις οδικές υποδομές και το πώς αυτές θα μπορέσουν να βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν.

Για το θέμα των υποδομών ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως τα ελάχιστα έσοδα από τα κρατικά ταμεία για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περιορίζουν σημαντικά τις δυνατότητες, συμπληρώνοντας πως με δεδομένο πως το νέο ΕΣΠΑ δεν προβλέπει τη χρηματοδότηση μικρών οδικών έργων που δεν έχουν διευρωπαϊκό χαρακτήρα, οφείλει το κράτος να αυξήσει τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει η Περιφέρεια στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, ανταλλάσσοντας απόψεις για το πώς μπορεί αυτή η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων και Συλλόγων μπορεί να γίνει αποδοτικότερη. Μάλιστα, όπως σημειώθηκε από μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας το οποίο θήτευσε ως αντιδήμαρχος σε μεγάλο δήμο της Αθήνας, η πολιτική στήριξης φορέων πολιτισμού και αθλητισμού στη Θεσσαλία από την Περιφέρεια, αποτελεί οδηγό και για άλλες περιοχές, ακόμη και για μεγάλους δήμους στην Αττική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων κ. Νανά Μαυραντζά, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Θεοδωράκης, ο γραμματέας κ. Ανδρέας Στεργίου και τα μέλη κ.κ. Μαρία Βίλλη, Έλλη Τσιρογιάννη, Θανάσης Κωφός, Αρσενία Στάθη και Παναγιώτης Παπαντώνης.




Total
0
Shares
Previous Article

27 συλλήψεις της αστυνομίας μετά από στοχευμένους ελέγχους

Next Article

«Όχι» στην κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων